وی افزود: در این بیماری بر اثر اختلال در کانالهای دفع کلر در راههای مخاطی، ترشحات مخاطی غلیظ شده و آب نمیتواند وارد راههای مخاطی شود.
مرتضوی گفت: عدم دفع مخاط به دلیل عدم ورود آب، موجب انسداد راههای مخاطی شده و این انسداد موجب ایجاد عفونت میشود.
وی تصریح کرد: این بیماری عوارض مختلفی دارد و این امکان وجود دارد که ترشحات پانکراس که شامل آنزیمهای هضم و جذب غذاست دچار مشکل شود که در نهایت میتواند سوء تغذیه و کاهش رشد را برای کودکان رقم بزند.
مرتضوی افزود: این بیماری علاوه بر ایجاد مشکلات گوارشی، عوارض ریوی را نیز به دنبال دارد که در آن بافت ریه دچار عفونت و تخریب میشود.
این فوق تخصص آسم با بیان اینکه این بیماری صعب العلاج است، گفت: داروهای این بیماری عمدتا گران بوده و از آنجا که این بیماری در زمره بیماریهای خاص قرار ندارد، بیشتر خانوادهها از عهده تامین هزینههای درمان این بیماری بر نمیآیند.
مرتضوی CF را یک بیماری کشنده عنوان کرد و افزود: این بیماری مزمن است و مرگ و میر آن نیز بالا است.
وی با بیان اینکه این بیماران در کنار داروهای خود به دستگاه اکسیژن و نیز مراجعه به روانپزشک، فیزیوتراپ، متخصص غدد، گوارش و ریه نیاز دارند افزود:داروهای این بیماری نگهدارنده هستند و بیمار با مصرف آنها میتواند عمر طولانیتری داشته باشد.
وی تست عرق و میزان کلر عرق را یکی از راههای تشخیصی این بیماری عنوان کرد و افزود: اگر میزان کلر در عرق کودکان بالا باشد آزمایشهای دیگری برای تشخیص قطعی این بیماری تجویز میشود.
انتهای پیام/پ