به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بانک مرکزی آمریکا میگوید 31% از جمعیت بالغ این کشور، معادل 76 میلیون نفر، در گذران زندگی خود با مشکل مالی مواجه هستند.
این آمار که مربوط به سال 2015 است، بخشی از گزارش «اوضاع اقتصادی آمریکاییها» است که همه ساله توسط فدرال ریزرو منتشر میشود.
به نوشته وبسایت شبکه سیانان، با وجود آنکه هفت سال از پایان رکود بزرگ در آمریکا میگذرد، اما هنوز میلیونها نفر از مردم این کشور نتوانستهاند به وضعیت باثبات اقتصادی دست یابند.
به همین دلیل هم هست که مسئله اقتصادی در رقابتهای انتخاباتی امسال نقش پررنگی ایفا کرد و شاید برای نخستین بار نطقهای انتخاباتی نامزدها بیش از آنکه بر مسائل سیاست خارجی متمرکز باشد، حول محور اقتصاد میچرخید.
بسیاری از کارشناسان دلیل اصلی پیشتازی «دونالد ترامپ» میلیاردر جنجالی نیویورکی در میان جمهوریخواهان را هم همین وعدههای اقتصادی او دانستهاند.
ترامپ که در زندگی شخصیاش عملکرد اقتصادی فوقالعاده موفقی داشته، وعده داده است که «اوضاع اقتصادی فاجعهبار» ایالات متحده را سر و سامان میدهد. وی میگوید آمار بیکاری و دیگر دادههای اقتصادی که دولت باراک اوباما منتشر کرده، واقعی نیست.
سیانان نوشته است که تازه گزارشی که اخیرا منتشر شده، در مقایسه با گزارش دو سال قبل بانک مرکزی آمریکا به خودی خود یک رشد به حساب میآید، چراکه در گزارش سال 2014 عنوان شده بود که 38% مردم اوضاع اقتصادی مناسبی ندارند.
«لال برینارد» رئیس هیئت مدیره فدرال ریزرو میگوید: «باید دریابیم که چرا چنین رقم بزرگی از خانوادهها، همچنان با مشکل مالی مواجه هستند. باید راهی برای کمک به آنها بیابیم تا بر این مشکلات غلبه کنند.»
این بررسی نشان میدهد که شمار زیادی از آمریکاییها با نگرانیهای مالی مواجه هستند. حدود 46% از جمعیت بزرگسال آمریکا در نظرسنجی بانک مرکزی گفتهاند که اگر ناگهان خرجی 400 دلاری برای آنها پیش بیاید، یا باید از کسی قرض بگیرند یا اینکه چیزی بفروشند تا از پس این هزینه ناگهانی برآیند.
علاوه بر طبقه کمدرآمد در آمریکا که میگویند با دشوارترین وضعیت روبرو هستند، حدود 38% از قشر متوسط هم گفتهاند که با مشکل مالی دست و پنجه نرم میکنند. حتی 19% از کسانی هم که در طبقه با درآمد سالانه بیش از 100 هزار دلار طبقه بندی شدهاند هم گفتهاند که از پرداخت مرتب و سروقت قبضها و هزینهها عاجز هستند.
علاوه بر عدم همخوانی دخل و خرج، بیثباتی درآمد هم از دیگر مشکلاتی است که خانوادههای آمریکایی میگویند با آن روبرو هستند. یک سوم از آمریکاییها گفتهاند که میزان درآمد آنها ماه به ماه متغیر است. دلیل اصلی این مسئله این است که وضعیت شغلی آنها متغیر است. 42% از این گروه از افراد گفتهاند که دستکم سالی یکبار در پرداخت قبضهای ماهانه با مشکل مواجه میشوند.
آینده وضعیت اقتصادی هم از دیگر دغدغههایی است که آمریکاییها در این بررسی مطرح کردهاند. نزدیک به یک سوم از افرادی که هنوز بازنشست نشدهاند، گفتهاند که چیزی از دوران طلایی کارکردشان پسانداز نکردهاند و حقوق بازنشستگی هم نخواهند داشت.
به نوشته سیانان، شاید به همین دلیل است که بسیاری از آمریکاییها قصد دارند حتی بعد از سن بازنشستگی به کار کردن ادامه دهند. حدود 42% آمریکاییها میگویند احتمالا تا سن 70 سالگی یا حتی تا آخر عمر، مجبور به کار کردن باشند.
این بررسی البته نقاط مثبتی هم داشته است، از جمله اینکه شمار بیشتری از مردم گفتهاند که زندگی راحتی یا پسانداز بیشتری دارند.
در عین حال آمار کسانی که میگویند احتمالا درآمدشان در آینده افزایش مییابد، کاهش یافته است. در سال 2014 حدود 29% افراد گفته بودند که سال آینده احتمالا افزایش درآمد خواهند داشت، اما این رقم در سال 2015 به 23% کاهش یافته است.
منبع: فارس
انتهای پیام/