به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛مصرف منابع غذایی حاوی سبوس، کمک به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی می کند، بگونه ای که مصرف نان های سبوس دار در مقایسه با ناهای سفید به آهستگی قند خون را بالا می برد و فرد دیرتر احساس گرسنگی می کند که این عامل می تواند در پیشگیری از بروز چاقی و به دنبال آن دیابت و بیماری های قلبی عروقی مؤثر باشد.
نان تیره یا سبوس دار، نانی است که از آرد گندم سبوس دار تهیه می شود.
سبوس غنی ترین منبع غذائی فیبر و الیاف گیاهی است . فیبرهای گیاهی به دو نوع محلول و غیر محلول تقسیم می شوند و سبوس گندم، جزو فیبرهای نامحلول است که نان های سبوس دار نیز از آن تهیه می شود.
یبوست و سرطان روده بزرگ از جمله بیماری های شایع در جامعه است و مصرف منابع غذایی حاوی سبوس، به ویژه نان سبوس دار با عدم ابتلا به آن ارتباط نزدیکی دارد.
یبوست های مزمن می تواند منجر به تأثیر بر سیستم عصبی و رفتار انسان شود، یبوست موجب بروز عصبانیت، پرخاشگری، تنش های روانی، خستگی مفرط، بی حوصلگی، کسالت، بیماری های روده بزرگ و سرانجام پیری زودرس در اثر افزایش رادیکال های آزاد می شود.
مصرف منابع غذایی فیبردار از جمله نان سبوس دار، بر کاهش چربی و کلسترول خون نیز تأثیر بسزایی دارد، بگونه ای که فیبرهای غذائی نامحلول با اتصال به اسیدهای صفراوی یا چربی ها، از جذب کلسترول و چربی غذائی جلوگیری می کنند.
سبوس منبع خوبی از ویتامین های گروه B ، به ویژه ویتامین B2 و نیاسین است که این ویتامین ها به عملکرد بهتر مغز کمک می کنند.
بهتر است از نان های سبوس دار که با خمیر مایه تهیه شده و تخمیر شده اند، استفاده کنیم، زیرا سبوس دارای ماده ای به نام فیتات است که وجود این ماده جذب املاح معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم را کاهش می دهد، همچنین استفاده از خمیر مایه به جای جوش شیرین، منجر به ور آمدن خمیر نان در مدت زمان مناسب می شود، به طوری که فیتات توسط آنزیم های موجود در خمیر مایه تجزیه شده و به دنبال آن جذب املاح افزایش می یابد.
در صورت استفاده از نان های سبوس دار، به مصرف کافی مایعات هم توجه نمائید و به میزان کافی آب بنوشید.
انتهای پیام/ی