نان به عنوان اصلی ترين محصول غذايی در سبد خانوار محسوب می شود و بهبود کیفیت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است دارد اما در چند سال اخیر به بهانه های مختلف شاهد افت کیفیت آن بوده ایم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس آمار، سرانه مصرف نان به عنوان قوت غالب مردم در کشور حدود 320 گرم در روز و معادل 117 کیلوگرم در سال برای هر فرد است و به عبارتی می توان گفت یکی از خريدهای روزانه هر خانواده ايرانی به شمار می آید.

بر این اساس  طی سال های گذشته راهکارهایی برای بهبود وضعیت کیفیت و پخت نان به اجرا درآمد که اولین آن، اصلاح قیمت با وعده بهبود کیفی در آذرماه 93 کلید خورد اما به گفته مشتریان با وجود گذشت یک سال و نیم از این اتفاق و آزادپز شدن نانوایی های کشور، هنوز تغییر مثبتی در کیفیت آن ایجاد نشده است.

گزارش میدانی خبرنگار ما حاکی از این است که از شمال تا جنوب پایتخت، تخلفاتی در چانه و کیفیت نان ها نیز صورت می گیرد و قیمت انواع نان اعم از سنتی و فانتزی در مناطق مختلف شهر کاملا متفاوت است و گویا تعرفه قیمتی در ابن بخش وجود ندارد.

بر این اساس می توان گفت که اکثر نانوایی ها به بهانه های مختلف از تعرفه اتحادیه تبعیت نمی کنند به طوریکه با قدم زدن در سطح شهر، نان بربری از هزار تومان تا هزار و 500 تومان، نان سنگگ از هزارو 100 الی دو هزار تومان و نان تافتون سنتی از 400 الی 600 تومان، نان لواش از 250 الی 350 تومان به فروش می رسد.

این درحالیست که تعرفه اتحادیه نان سنگک با وزن چانه خمیر 650 گرم ، 800 تومان، بربری با وزن چانه 600 گرم 700 تومان، تافتون سنتی با وزن چانه 260 گرم 400 تومان، لواش با وزن چانه 165 گرم 220 تومان باید به فروش برسد.

شاید حال و هوای این روزهای نانوایان در آب رفتن وزن چانه ها و  نداشتن کیفیت مطلوب و قیمت های دلخواه را تنها بتوانیم در فرصت طلبی برخی از نانوایان جست و جو کنیم، با  یک حساب سرانگشتی و صحبت با نانوایان در می یابیم که بیش از 20 الی 25 درصد نانوایی های سطح شهر آزاد پز شدند و این درحالیست که مسئولین خبر از آزاد پزی تنها 10 درصدی نانوایی های سطح شهر می دهند.

یکسان سازی نرخ نان لازمه بهبود کیفیت

در این میان برخی مسئولین معتقدند تا وقتی یکسان سازی قیمت صورت نگیرد، کیفیت افزایش نمی یابد و اصرار بر این امر ،حکایت ضرب المثل آب در هاون کوبیدن است. 

در همین ارتباط محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نان های فانتزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکسان سازی قیمت آرد و گندم تا زمانی که مشکل کاهش کیفیت مطرح است، عملیاتی نمی شود.

وی تصریح کرد: وقتی آرد با کیفیت به دست نانوایان برسد، دیگر یارانه پز و آزاد پز معنا ندارد.

رئیس اتحادیه نان های فانتزی در ادامه بیان کرد: با توجه به کاهش قیمت آرد نانوایان آزاد پز و ثبات قیمت یارانه پزها، هر گونه افزایش نرخ غیر قانونی است و دستگاه های ناظر در صورت مشاهده چنین مواردی برخورد جدی خواهند داشت.

نظارت تنها راه حل جلوگیری از کم فروشی

سید راضی نوری نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اگر مجموعه های ذیربط در نظارت و برخورد ضعیف عمل نکنند، قطعا شاهد بی کیفیتی و به دنبال آن نارضایتی مشتریان از کیفیت نان نخواهیم بود.

وی ادامه داد: اتحادیه نانوایان بایستی برکیفیت و کمیت نانوایی ها نظارت داشته باشند تا تخلفاتی  در کیفیت و وزن نانوایی های سطح شهر صورت نگیرد.

 بی کیفیتی نان گردن آرد افتاد  

بهرام بیرانوند نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نیز گفت: در آذر ماه سال 93 به دنبال اصلاح قیمت نان قرار بود که کیفیت نان افزایش یابد، اما اکنون شاهد بی کیفیتی و به ویژه آب رفتن نان ها هستیم.

وی ادامه داد:نظارت ها در نانوایی های سطح شهر بسیار کمرنگ است و بعضا در برخی نقاط گویا نظارتی وجود ندارد.

بیرانوند تصریح کرد: یکسان سازی استانداردها در نانوایی ها به دلیل تخلفات متعدد از جمله اقداماتی است که منجر به کاهش تخلفات این صنف خواهد شد.

وی ادامه داد: این روزها نانوایان معمولا بی کیفیتی نان را گردن بی کیفیتی آرد می اندازند.

این نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: در نانوایی ها زمان زیادی برای تخمیر آرد صرف نمی شود ضمن اینکه از انواع جوش شیرین ها و افزودنی ها نیز برای پخت استفاده می شود که در کیفیت نان بی تاثیر نیست.

وی با اشاره به تاثیر آزاد سازی قیمت آرد بر کیفیت بیان کرد: قبل از آزادسازی لازم است که دولت برای جبران خسارت مصرف کننده فکری کنند چرا که نان، قوت غالب اقشار کم درآمد جامعه است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۶:۵۳ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
مشکل بی کیفیتی نان استفاده نکردن ازمایه خمیراست. بجای مایه خمیر ازخمیر ترش استفاده میکنند. خمیر ترش حدود یک کیلو خمیراست که ازشب گذشته در فضای آزاد مانده باشد
هدف نانواییها صرفجویی درهزینه وکسب درآمد بیشتراست
راهکار:
۱_استفاده داوطلبانه ودرجه بندی نانواها ودونرخی کردن نان یارانه ای جهت جبران هزینه مایه خمیر
۲_ مخلوط کردن مایه خمیروموادلازم باآرد درکارخانه آردقبل ازتحویل به نانوایی
Iran (Islamic Republic of)
افسانه
۰۸:۳۶ ۰۳ دی ۱۳۹۶
كيفيت نان ها خوب نیست هيچ ارگان و سازمانى در قبال سلامت مردم إحساس مسؤليت نمى كنه قيمت نان بخوره تو سرمون كيفيت نان رو بالا ببرن مسلمونى و وجدان هم كه فراموش نانوا ها شده هر آدم نا واردى نانوا شده و تا دلتون بخواد مطب ها پر شده از بيماران كولو ركتال براى خودمون كه توى اين مملكت زندگى مى كنيم متاسفم
آخرین اخبار