وی
گفت: منابع کربوهیدارتی که بدن در حین ورزش یا مسابقات از دست میدهد با
تغذیه تامین میشود. باید بدانیم سوخت عضلات برای ورزش گلیکوژن بوده و این
منابع در کبد ذخیره و حین ورزش مصرف میشود.
اولیایی
ادامه داد: هدف دوم از تامین منابع غذایی پس از ورزش جبران مایعات و
ویتامین های مصرفی بدن است و سوم ترمیم بافتهایی است که آسیب دیدهاند.
این
متخصص علوم تغذیه ادامه داد: برخی از بافت ها به هنگام ورزش دچار پارگی
مویرگی شده و برای ترمیم آنها باید ذخایر گلوکوزی را تامین و برای این نیاز
از گلکوز که دربرنج، نان، ماکارانی و مواد تغذیه ای شیرین است، استفاده می
کنیم.
وی افزود: تامین ذخایر کربوهیدراتی را پس از ورزش میتوان در غذاهایی مثل برنج ، سیب زمینی، یا مایعات مثل نوشیدنیهای ورزشی یافت.
اولیایی
تصریح کرد: استفاده از پروتئین در تامین انرژی بدن پس از ورزش موثر بوده و
در کنار کربوهیدارت باعث ترشح انسولین در بدن ورزشکار میشود.
وی
خاطر نشان کرد: برای تامین ذخایر گلیکوژنی داخل عضلات از سیب زمینی آب پز
، سفیده تخم مرغ ، ماهی، تکهای سینه مرغ استفاده شود.
این
متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه آب هم نقش مهمی در تامین انرژی ورزشکار
دارد،گفت: آب نقش مهمی در سلامت افراد دارد بنابراین از نوشیدن این مایع
حیات نپرهیزید.
انتهای پیام/