به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛غلامحسین تقوی با اشاره به اینکه مبارزه با آفات در مزارع کشاورزی و باغات یکی از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار داشت: این طرحها با هدف تولید محصول سالم، باکیفیت و پیشگیری از ایجاد خسارات به کشاورزان و باغداران انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته طغیان کرم خراط سبب خسارت جبرانناپذیری به باغات میوه شهرستان ملایر از جمله درختان گردو شده است، افزود: اگر با این افت مبارزه نشود در سالهای آینده باغات گردوی شهرستان با مشکلات بیشتری مواجه میشود.
تقوی بیان کرد: چنانچه در سطح وسیع سم پاشی(مبارزه شیمیایی)با سموم سیستمیک صورت پذیرد نه تنها سبب آلودگی محیطزیست خواهد شد بلکه صادرات این محصول را به مخاطره میاندازد.
وی تصریح کرد: در این زمینه مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی همدان با همکاری کارشناسان حفظ نباتات شهرستان ملایر اقدام به ایجاد پایلوتهای مبارزه بیولوژیک در سطح باغات گردو کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ملایر گفت: در این زمینه برای کنترل آفت(کرم خراط) تعداد 300 عدد پخشکننده فرمون در هر هکتار روی شاخه درختان نصب شده که این فرمونها سبب اخلال در جفت یابی حشرات نر میشود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بهصورت آزمایشی در 20 هکتار از باغات گردو شهرستان در مناطق بخش مرکزی سامن و بخش زند طرح مبارزه بیولوژیک با استفاده از فرمولهای اخلال در جفتگیری انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: در صورتیکه موفقیت و اجرای طرح سال آینده با همکاری جهاد کشاورزی و جذب اعتبارات در این زمینه سطح وسیعی ازباغات گردوی شهرستان زیر پوشش طرح مبارزه با این آفت قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه هزار و 554 هکتار از باغات شهرستان زیرکشت گردو است، تصریح کرد: از این میزان سه هزار و 163 هکتار باغات بارور و 391 هکتار غیربارور هستند.
تقوی با اشاره به تولید بخش عمدهای از محصولات باغی و کشاورزی استان در شهرستان ملایر بیان کرد: شهرستان ملایر در تولید گردو رتبه دوم استان را دارد که به دنبال ایجاد صنایع تبدیلی برای فرآوری این محصول در شهرستان هستیم.
انتهای پیام/د