مخترع جوان تبریزی با استفاده از فناوری نانو موفق به اختراع ماده مرکب مقاوم در برابر حرارت با عملکرد حذف آلاینده‌های هوا شد.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ملکی در این طرح با بهره‌گیری از فناوری نانو و پدیده فوتوکاتالیست المان سازه‌ای تحت شرایط و دمای ویژه ساخته شده که در اثر برخورد گازهای آلاینده هوا به خصوص کربن دی اکسید و نیتروژن و انواع هیدروکربن‌ها با سطح این نانو سازه، جذب آن شده و با شکستن پیوند مولکولی از انتشار و حرکت آن در اتمسفر جلوگیری می‌شود.

وی افزود: المان سازه ای طراحی شده عایق حرارت بوده و از آن می توان در ساخت سازه هایی که احتمال انفجار و آتش سوزی در آن ها وجود دارد، استفاده کرد.

ملکی در رابطه با مزایای این طرح، گفت: قیمت ارزان، سهولت در تولید، امکان بارگذاری، جنبه‌های زیبا شناختی و وزن مخصوص پایین از مزایای آن است.

این مخترع تبریزی با اشاره به اینکه این طرح گواهی ثبت اختراع دریافت کرده است، افزود: این طرح برای اولین بار در دنیا به حالت عملی طراحی و ساخته شده است و دارای نمونه مشابه داخلی و خارجی نبوده و توسط دانشگاه‌های معتبر کشور مورد تایید قرارگرفته است.

فرشاد در در خصوص این اختراع، اظهار کرد: با توجه به گسترش شهرها و افزایش منابع آلاینده‌ها، هوای اغلب شهرهای بزرگ و صنعتی آلوده است و با توجه به خطراتی كه این آلودگی برای سلامت افراد ساكن در مناطق آلوده دارد، راهکارهای عملی کاهش و کنترل آلاینده‌های جو از اهمیت بسزایی برخوردار می‌باشد.

این طرح به شماره 88564 در اردیبهشت 95 در اداره ثبت شركت ها و مالكیت های صنعتی ایران به ثبت رسیده است.

این مخترع جوان در خصوص کاربرد این اختراع، گفت: با توجه به خواص مکانیکی محصول، می‌توان از آن در عناصر سازه‌ای عمرانی از قبیل نمای ساختمان، سنگفرش‌های پیاده رو‌ها، ستون‌های بتنی پل‌ها و صنعتی همانند دودکش کارخانه‌ها برای پالایش گاز‌های آلاینده هوا استفاده کرد.


انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.