وی با بیان اینکه در استاندارد نان مسائل مختلفی همچون ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و بلانکیت آورده شده، ادامه داد: 2 سال پیش سازمان استاندارد بدون اینکه نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت را جویا شود استاندارد سبوس نان را تغییر داد. به عنوان مثال میزان سبوسگیری از آرد نانواییها البته با توجه به نوع نان بین 7 تا 12 درصد بود که در حال حاضر میزان درصد سبوس گیری از آرد نانوایی ها به 18 درصد رسیده است.
عبدالهی با بیان اینکه صنعت تولید آرد دلیل افزایش سبوس گیری از آرد نان ها را تمایل مردم به مصرف نانهای سفید عنوان میکند، اظهار داشت: این موضوع اصلا توجیه قابل قبولی از نظر منطقی نیست. در واقع کسب در آمد بیشتر علت این موضوع است چرا که وقتی این نوع آرد با این میزان سبوس گیری بالا در اختیار نانوا قرار میگیرد نانوا برای پخت نان مورد قبول مردم باید سبوس را جداگانه خریداری کند.
وی تاکید کرد: باید استاندارد سبوس نان اصلاح شود چرا که افزایش مصرف نان هایی با میزان کم سبوس به ضرر سلامتی مردم است، در واقع هر چه آرد نان سفید تر باشد ابتلا به چاقی، اضافه وزن، بیماریهای قلبی عروقی و سرطانهای دستگاه گوارش بیشتر میشود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامع وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت درحال رایزنی با سازمان ملی استاندارد است تا میزان سبوس گیری از آردهای نانوایی ها را کاهش دهد که امیدواریم هرچه زودتر این موضوع عملی شود.
انتهای پیام /