سید علی اکبر مهدوی زاده جراح دندانپزشک در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه پوسیدگی های دندانی بیماری های مزمنی هستند که تمام سنین را درگیر می کنند، گفت: با توجه به اینکه اکثر مواد اولیه وارداتی هستند، هزینه های دندانپزشکی بسیار گران است که بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا پوسیدگی های دندانی را با پیشگیری و بهداشت متوقف کرده اند.
وی با اعلام اینکه در ایجاد پوسیدگی 3 عامل دندان پوسیده، مواد غذایی و فرهنگ و آموزش والدین افراد دخالت دارند، گفت: با وجود متولیان زیادی که در وزارت بهداشت، دانشکده ها و انجمن های تخصصی برای امر درمان وجود دارد، اما این تعداد پاسخگوی مشکلات دندانی و نیاز کشور نیست.
این دندانپزشک با اعلام اینکه براساس آمار وزارت بهداشت، متوسط تعداد دندان های پوسیده، از دست رفته افراد در کشور 5.5 دندان است، تصریح کرد: این میزان نسبت به میانگین جهانی رقم بالایی محسوب می شود و تمامی امکانات دندانپزشکی توان رویارویی با این مشکل را ندارند.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پیشگیری بهترین راهکار برای کاهش پوسیدگی های دندانی است، تصریح کرد: فیشورسیلنت(پرکردن شیارهای بین دندانی) و فلورایدتراپی از مهمترین راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان است، با از بین بردن ریزه خواری و خوردن به طور مداوم در کودکان در سنین مدرسه که باعث پوسیدگی دندان می شود و آموزش به والدین برای برنامه غذایی می توان به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک کرد.
مهدوی زاده افزود: دندان شماره 6 همزمان با دندان شماره 1 و یکباره در دهان ظاهر می شود که نقش کلیدی و اساسی در سلامت دهان و دندان دارد و نیارمند توجه بیشتر والدین است زیرا اغلب این دندان را با دندان شیری اشتباه می گیرند.
وی تاکید کرد: 85 درصد پوسیدگی های دندان 6 مربوط به شیارهای دندانی است که با فیشورسیلنت می توان از پوسیدگی های آن جلوگیری کرد.
انتهای پیام/