کارشناسان اقتصادی معتقدند که صادرات غیرنفتی در کشور دچار مشکلاتی است و به نظر می رسد نارسایی در تفکر صادراتی در این حوزه وجود دارد.

حمیدرضا نبی زاده در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تغییر و تحولات بخش صادرات در پسابرجام گفت: بسیاری از توافقات دربحث صادرات بعد از پسابرجام درحد حرف باقی ماند و بسیاری از فعالان اقتصادی اروپایی با شک و تردید عمل کردند.

وی ادامه داد: درپسابرجام، بسیاری تصور می کردند که وضعیت صادرات، بخصوص در مراودات بانکی بهتر از گذشته شود اما در بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی، اهداف بخش صادرات به درستی محقق نشد.

نبی زاده در ادامه عنوان کرد:  شرایط و سیاست های داخلی حوزه صادرات بصورت مثبت عمل نکرد و باید دید که وزارت صنعت و معدن و تجارت چه برنامه ای برای توسعه صادرات درنظر گرفته است چرا که هم اکنون انگیزه ای برای فعالان این حوزه وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه صنایع، همیشه راغب به توسعه صادرات بوده اند، افزود: این بخش در پنج سال اخیر منفعلانه عمل کرده اند و باعث شده تا بسیاری از صنایع کشور، صادرات محور نباشند.

نبی زاده در ادامه اظهار کرد: کشورما درخصوص صادرات کالاهای غیرنفتی دچار مشکلاتی است و به نظر می رسد یک نارسایی در تفکر صادراتی در این حوزه وجود دارد.

این کارشناس اقتصادی در ادامه با بیان اینکه صنایع کشور از ابتدا با تفکر صادراتی تاسیس نشده اند، عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات دراین بخش، عدم مدیریت دربخش های دولتی ،شبه دولتی و خصوصی است.

نبی زاده با اشاره به راهکارهای پیشرفت صنایع گفت: یکی از این راهکارها، آموزش درحوزه صادرات است که راهگشای خوبی دراین بخش به حساب می آید.

وی تصریح کرد:توسعه صادرات در دوران پسابرجام  به بخش تولید و صنعت کمک می کند اما مشکلات درون سازمانی معضلی است که اگر حل نشود مانع این امر است.

***چالشهایی که برسر راه صادرات است

اسدالله عسگر اولادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه اولین مشکل در صادرات غیرنفتی کشور قیمت تمام شده بالای کالاهاست،افزود: برخلاف اظهارات دولت در خصوص مهار تورم, قیمت کالاها روند صعودی دارد و قابل رقابت با کشور های مانند ترکیه، مصر و پاکستان که کالاهای مشابه صادراتی و قیمت تمام شده پایین تر از ما را دارند، نیستیم.

وی افزود : مشکل دوم در صادرات غیرنفتی، بی ثباتی نرخ ارزاست، معمولا خریداران کالا از صادرکنند گان برنامه یکساله می خواهند اما صادرکنندگان به دلیل نوسان نرخ ارز قادر به برنامه ریزی و اتخاذ تصمیم درست نیستند و حتی بعد از تحویل کالا ،در زمان وصول پول از قیمت نرخ ارز بی اطلاع هستند که باید بانک مرکزی مانند تمام بانکهای مرکزی دنیا این موضوع را پوشش دهد.

عسگراولادی درخصوص مشکل بانکی اظهار داشت:ما هنوز قادر به انتقال پول به داخل کشور نیستیم و در زمان صادرات باید پول را ازنقاط مختلف دنیا به دبی ، ترکیه یا کشورهای دیگر انتقال داده تا بتوانیم در آنجا به ریال تبدیل کنیم .

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین آخرین چالش صادرات غیر نفتی را مالیات دانست و گفت:با قانون اطلاع از حساب، صادرکنندگان حاضر به فعالیت نیستند و این تعطیلی ضرر به دنبال خواهد داشت و با ادامه این چالش های داخلی شاهد سیر نزولی صادرات غیر نفتی خواهیم بود.

عسگر اولادی در پایان افزود: در جلسه ای با وزیر صنعت و معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت وعد داده شد ظرف مدت یک ماه با برنامه ریزی و بررسی بیشتر این مشکل را حل کنند تا موانع صادرات از سر راه برداشته شود.



انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار