در هفته بیست و دوم بارداری جنین به اندازه خربزه می شود و صداها را واضح می شنود.

به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در هفته بیست و دوم بارداری مانند همه هفته‌های گذشته رشد اندام‌های نوزاد و بزرگ شدن شکم مادر همچنان ادامه دارد و در بیشتر روزهای این هفته تغییرات فیزیکی بیش از پیش خود را نشان می‌دهد. 

تقویم بارداری هفته به هفته/ در این هفته جنین اندازه

جنین شما در این هفته مانند عروسک کوچک است
در این هفته علاوه بر رشد جنین، شما شاهد رشد جفت و افزایش وزن آن نیز هستید و اگر بخواهیم اندازه او را برای شما شبیه‌سازی کنیم باید بگوییم او به اندازه یک خربزه درختی است، طول بدن او حدود 28 سانتی متر و وزنش حدود 450 گرم است.

جنین شما بزرگ شده و جثه او کاملا شبیه انسان است و با تصویربرداری سونوگرافی می توانید شکل کلی نوزاد خود را  بینید. لبهاي او مشخص تر شده و دندانهاي او به شكل ريشه هايي در درون لثه اش رشد می کنند، چشمهايش رشد كرده اما عنبيه چشمش(بخش رنگي چشم) هنوز رنگدانه ندارد و رنگي نشده است.

لوزالمعده جنین برای تولید برخی هورمون های حیاتی مورد نیاز به سرعت در حال رشد است و موهای کوچک و نرمی به نام" لانوگو" در بدن او رشد کرده و پوستش تا زماني كه به اندازه كافي وزن گرفته و چربی زیر پوستش جمع شود چروکیده باقی می ماند. 

در هفته بیست و دوم جنین صدای قلب مادر را می شنود
در این هفته روند رشد جنین و بزرگ شدن اندام ها ادامه پیدا کرده و حس لامسه او کامل می شود و می خواهد هر چیزی را در دستش گرفته و آن را لمس کند به همین دلیل لگدهای بیشتری را حس می کنید، حس بینایی جنین قوی تر شده و ابرو مژه های جنین در حال شکل گیری است و استخوان های گوش او سخت‌تر شده وبه تدریج صداهایی مانند صدای قلب مادر و صداهای بلند را می شنود.

مادر چه علائمی را در هفته بیست و دوم تجربه خواهد کرد؟
در این هفته موضوع جدیدی و دوست داشتنی را تجربه می کنید، جنین شما با شنیدن صداهای بلند واکنش نشان داده و شما لگدها و حرکت های ناگهانی او را در این زمان حس می کنید، همچنین ممکن است پا متورم شده و کفش شما اندازه تان نشود. 

مهمترین علائم  این هفته بزرگ شدن سایز پا، انقباضات رحم سوزش معده، سوء هاضمه، یبوست، افزایش ترشحات رحمی، غش و سرگیجه، گرفتگی عضلات پا، کشیدگی عضلات بدن و بیرون زدگی ناف است.

با بزرگ شدن شکم شما برای فضای کافی برای رشد جنین ممکن است که پوست ناحیه شکم، ران‌ها کشیدگی پیدا کرده و ترک بخورد البته در برخی از خانم‌ها این اتفاق نمی‌افتد، اما این ترک‌ها بافت‌های جدیدی از پوست هستند که به رنگ صورتی یا قهوه ای بر روی پوست ظاهر می‌شوند.  

تغییرات هورمونی شما همچنان ادامه دارد
در این مدت هورمون‌های متفاوتی در سراسر بدن شما منتشر می‌شوند تا چرخه بارداری با موفقیت کامل شود. از زمانه لانه‌گزینی جفت نر در بدن، هورمون‌ها تعادل بدن شما را حفظ می‌کنند. وظیفه هورمون استروژن تنظیم انتشار هورمون پروژسترون و HCG است در حالی که خود هورمون پروژسترون از جفت مراقبت کرده و انقباض‌های رحم و رشد بافت‌های سینه را مدیریت می‌کند.

هورمون مهم دیگر HCG است که وظیفه تغذیه‌رسانی به جنین و تنظیم انتشار هورمون پروژسترون را بر عهده دارد. طی آزمایش‌ها و غربال‌گری‌های بارداری این 3 هورمون مهم در بدن بررسی می‌شوند.

مهم‌ترین این هورمون‌ها از این قرارند:
هورمون استروژن در دوران بارداری در بدن شما تولید می‌شود تا سطح هورمون پروژسترون و HCG را تنظیم کند، هورمون پروژسترون وظایف زیادی را در بدن انجام می‌دهد این هورمون عملکرد جفت را حفظ می‌کند و انقباضات رحمی را کنترل می‌کند علاوه بر این،‌ این هورمون موجب تحریک رشد بافت‌های سینه می‌شود.

پروژسترون نقش مهمی در رشد جنین ایفا می کند، جلوگیری از زایمان زودرس، تنظیم سیستم بدنی مادر برای دوران شیردهی و تقویت عضلات دیواره لگن برای آماده سازی زایمان از دیگر وظایف این هورمون است. 

 هورمونHCG برای سلامتی بارداری شما ضروری است زیرا تغذیه جنین و جسم زرد را فراهم می‌کند، این هورمون سطح لازم و کافی هورمون پروژسترون را تنظیم و حفظ می‌کند. معمولا تمام تست‌های بارداری میزان این هورمون را اندازه می‌گیرند تا مشکلی مادر و جنین را تهدید نکند.

دیابت بارداری زنگ خطر هفته بیست و دوم 
اگرچه شما همچنان در هفته‌های میانی دوران بارداری قرار دارید اما باید همه جوانب را در نظر بگیرید و آزمایش‌ها و تست‌های لازم این دوران را تحت نظر پزشکتان سپری کنید تا از این طریق بارداری بی‌تنش، سالم و در عین حال موفق داشته باشید، از این هفته به بعد ملاقات های شما با پزشکتان بیشتر می شود.

به احتمال زیاد اکثر شما درمورد دیابت بارداری مطالبی را شنیده اید، در هفته بیست و دوم ممکن است پزشک شما غربالگری دیابت را برایتان تجویز کند، در مادران باردار با ریسک خطر پایین ممکن است این تست بین هفته 24 تا 28 بارداری انجام می شود، در مرحله نخست آزمایش گلوکز خون، شما شربت شیرینی را نوشیده و پس از یک ساعت قندخون شما تست می شود.

میزان نرمال قند در این آزمایش باید زیر 130-140 (میلی گرم بر دسی متر) یا 7.2-7.8 (میلی مول بر لیتر)است واگر نتیجه بیش از این مقدار بود، شما باید آزمایش قندخون ناشتا و تحمل گلوکز را انجام دهید، برای انجام این آزمایش شما باید از شب قبل ناشتا بوده و پس از آزمایش اولیه درآزمایشگاه شربتی شیرین به شما داده شده و سپس نیم ساعت، یک ساعت، دو ساعت و سه ساعت بعد مجددا نمونه خون گرفته می شود.

مراقب های مهم هفته بیست و دوم بارداری
درطول این هفته برخی از خانم‌ها ممکن است دردهایی را به علت رشد جنین و باز کردن جا در برخی نقاط شکم و لگن خود تجربه کنند. این دردها ممکن است ناگهانی و شدید باشد، اگر این دردها قابل تحمل نبود در این باره با پزشک خود مشورت کنید.

در این دوران سعی کنید روزانه فعالیت‌های بدنی و ذهنی همچون یوگا، پیاده‌روی و شنا را با تایید پزشک خود انجام دهید. راجع‌ به برنامه غذایی، ویتامین های  مورد نیاز و ورزش‌ها و فعالیت‌هایی که دوست دارید انجام دهید با پزشکتان مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه ضرری شما و جنینتان را تهدید نکند. شنا برای محکم کردن عضلات شکم و لگن ورزش خوبی است اما از شیرجه زدن و شنا در عمق جدا خودداری کنید.

بارداری خطر ابتلا به عفونت‌های دستگاه ادراری را در هفته 6 تا 24 بارداری افزایش می‌دهد، بنابراین اگر در هفته بیستم بارداری یا بعد از آن علائمی را مشاهده کردید که مشکوک به عفونت دستگاه ادراری بود برای درمان سریع‌تر به پزشک خود مراجعه کنید.

مراقبت های رژیم غذاییتان باشید 
در این هفته از رژیم غذایی متعادل و سالم و در عین حال مغذی پیروی کنید. هنگام آشپزی سعی کنید مواد غذایی حاوی گوشت را به خوبی بپزید زیرا گوشتی که خوب پخته نشده باشد ممکن است موجب عفونت‌هایی در بدن شما و جنین‌تان شود. 

علاوه بر این، از مصرف موادی همچون غذاهای فرآوری‌شده، شیرین‌کننده‌های مصنوعی، نوشابه‌ها، طعم دهنده‌ها، شیر غیرپاستوریزه و غذاهای بسیار چرب و پرنمک دوری کنید. در این دوران برنامه غذایی سرشار از فیبر، پروتئین، ویتامین و آنتی اکسیدان به شدت توصیه می‌شود و از ابتلای نوزاد به به برخی بیماری‌ها پیشگیری می‌کند. 

با آنکه در دوران بارداری مصرف ماهی بلامانع است اما توصیه می‌شود که از مصرف بالای آن در این مدت جلوگیری کنید. به طور کلی بهتر است به یک مشاور تغذیه مراجعه کنید. مصرف کافئین بلامانع است اما مصرف آن را به کمتر از 300 ملی‌گرم در روز برسانید.

منبع:
medicalnewstoday
whattoexpect
babycenter

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
سلام من دخترم ۱۰ ماهشه الان ۲۲ هفته دارم
Iran (Islamic Republic of)
لیلی هستم
۱۴:۳۹ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید خدمت شما همی خانم های باردار من هفته 22هستم جنین پسر است ماننده یک ماهی تکون میخورد ایا خراب نیست؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
سلام من در هفته 22هستم جنین ماننده یک ماهی تکون میخورد ب نظرتون بد نیست
Iran (Islamic Republic of)
فریبا
۰۱:۲۰ ۲۸ دی ۱۳۹۹
سلام من هفته 22بارداری ام قبل از بارداری 82کیلو بودم الان 87کیلو شدم ..وزنم زیاد رفته بالا ب نظرتون؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۰ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
سلام من درهفته ۲۲باردایم قبلاخیلی حرکت میکرد اما الان یک هفته خیلی کم حرکتشوحس میکنم جای نگرانی داره؟
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۲:۳۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سلام من در۲۰بارداری ام بچم خیلی تکون میخوره
Iran (Islamic Republic of)
آمی
۰۱:۲۲ ۲۶ تير ۱۳۹۹
سلام من هفته 22 بارداری ام و از هفته 18 بچه زیاد تکون میخوره و لگد میزنه خیلی وقتا نگرانم نکنه مشکلی داره این همه تکون میخوره چون در طول روز یکی دو ساعت فقط آرومه دختر هم هس
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۴:۵۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
من قشنگ حس میکنم کیف میکنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۱۱ بهمن ۱۳۹۸
سلام هفته۲۲هستم اما حرکتشو حس نمیکنم چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
صدیقیسلام من هفته بیست
۰۰:۰۳ ۲۹ دی ۱۳۹۸
سلام من هفته بیستم بارداریم اما بچم رشد نداره میرم دکتر میگن طبیعی اما من خیلی نگرانم میشه یک راهنمایم کنین ممنون میشم
Iran (Islamic Republic of)
شهلا
۱۱:۳۳ ۲۵ شهريور ۱۳۹۸
سلام هفته بیست و دوم هستم حرکت جنین رانمیفهمم حرکت چطور یه درهفته بیست ودوم
Iran (Islamic Republic of)
صبا نظری
۲۳:۵۹ ۲۸ تير ۱۳۹۸
سلام من هفته ۲۲ بارداری هستم چند روزه درد در ناحیه شکم دارم خیلی ناراحت چکار کنم آیا عادی ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ام البنین
۲۳:۰۱ ۱۵ تير ۱۳۹۸
سلام من هفته ۲۲بارداری هستم دوقلو دارم سابقه زایمان زودرس دارم برای همین سرکلاژ شدم ولی تو این هفته حس فشار تو واژنم میکردم ب دکترم مراجعه کردم و گفت کیسه آبه پایینه ینی پشت دوخت دهانه رحمم میخواستم بدونم ایا دارویی هست یا کاری هست که کیسه ابم بره بالاو فشار نیاره بهم دکترم گفت دیگه راهی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۱ مرداد ۱۳۹۷
سلام من هفته 22هستم قبل از بارداری وزنم 73کیلوبود تا چهار ماهگی کاهش وزن داشتم الان همون 73کیلوهستم وزنم بالا نمیره نگرانم همه ازمایشهایم هم نرمال بوده
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۹:۰۹ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
سلام منم هفته ۲۲ هستم منم کاهش وزن داشتم نگران بودم ولی از استرس بوده خداروشکر کم کم وزنم میره بالا نگران نباشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۳ تير ۱۳۹۷
بادکترتون مشورت کنید
Iran (Islamic Republic of)
pari
۱۳:۴۷ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام من هفته ۲۱ بارداری هستم حرکت نینیمو حس نمیکنم فقط بعضی مواقع زیر شکمم مثل نبض میزنه چیکار بکنم؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
pari
۱۳:۴۷ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام من هفته ۲۱ بارداری هستم حرکت نینیمو حس نمیکنم فقط بعضی مواقع زیر شکمم مثل نبض میزنه چیکار بکنم؟؟؟
United States of America
سمیرا
۰۰:۵۶ ۰۱ آبان ۱۳۹۶
سلام خدمت دوستان من بارداری اولم راحت نیستم بخوابم هفته بیست و دوم بارداریم خیلی اذیتم راهنمایم کنید.باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ثریا دهقانی
۰۰:۳۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۶
سلام
Iran (Islamic Republic of)
ثریا دهقانی
۰۰:۳۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۶
سلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۰۴ تير ۱۳۹۶
هیچ نگران نباشید، هنوز برای حرکت جنین دیر نشده
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۲:۱۰ ۱۸ خرداد ۱۳۹۶
سلام وخسته نباشید خدمت شما من بارداری اولمه .و الان بیست ودوهفته هستم اما هنوز تکان جنینم رو حس نکردم چیکارکنم
آخرین اخبار