عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان در این خصوص گفت: "توافق صلح با حکمتیار یک خبر خوش برای مردم افغانستان ولی اینکه میگن آقای حکمتیار می گوید که ۲۰ هزار نیروهای مسلح داشته باشد، در حقیقت این خواسته ایجاد تشکیلات موازی با دولت است و در این صورت صلح چه معنی دارد؟”.
ابراهیمی افزود: در این راستا حکومت افغانستان مسوولیت دارد و نباید در موازی به دولت هرکس در هرجای دیگر تشکیلات مستقل داشته باشد.
نمایندگان این خواسته آقای حکمتیار را خلاف قانون اساسی کشور می دانند و هشدار می دهند که این مساله در آینده خطرات بزرگی را متوجه دولت افغانستان خواهد کرد.
حبیبه دانش یک عضو مجلس گفت: موارد صلح با گروه های مسلح در قانون اساسی تسجیل شده و قانون اساسی اجازه داشتن گروه مسلح را به هیچ گروهی نداده است.
وی افزود: "وقتی یک کشور دارای یک نظام باثبات باشد، پولیس و ارتش داشته باشد؛ هرگونه درخواست تشکیلات نظامی جداگانه به مثابه تشکیلات موازی علیه دولت است؛ ساختار نظام را تضعیف خواهد کرد و دولت نباید این گونه درخواست ها را بپذیرد”.
به گفته او، افراد وابسته به حزب اسلامی گلبدین حکمتیار همین اکنون هم در ساختار سیاسی نظام شامل اند و پیوستن آقای حکمتیار در روند صلح بالای کاهش ادامه جنگ در کشور خیلی تاثیر گذار نیست؛ اما به هر حال آمدنش یک کار خیر است.
ذکریا سودا دیگر عضو مجلس نیز در این مورد گفت: "پیوستن حکمتیار به روند صلح یک گام نیک است نه اینکه بگوید ۲۰ هزار نیروی منسجم داشته باشد”.
سودا افزود: این خواسته حکمتیار حتی اگر این تعداد نیروها را در قطعات نیروهای امنیتی جاگزین کند نیز به این معنی است که این نیروها تحت فرمان شخص است نه تحت فرمان نظام و در آینده مشکل ساز خواهد شد.
به گفته وی، موجودیت چنین بند در توافقنامه صلح با حکمتیار در آینده یک مشکل امنیتی در داخل نظام به وجود می آورد و سبب انفجار داخلی از درون نظام خواهد شد.
مذاکرات صلح با حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار به نتیجه رسیده و قرار است توافقنامه نهایی از سوی رییس جمهور غنی و آقا حکمتیار بزودی امضا شود.
مذاکرات صلح با حزب اسلامی از حدود دو ماه پیش آغاز شده بود.
انتهای پیام/