به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ایمانلو افزود: با توجه به طولانی بودن مسیر انتقال آب و همچنین مشکلات مربوط به دوری از شبکههای برق سراسری، انتقال برق به مخازن گران تمام میشود و از طرفی استفاده از ژنراتورهای فسیلی به دلیل ایجاد آلودگیهای صوتی و زیست محیطی و نیز دوره عمر استفاده از آنها مقدور نیست.
وی اضافه کرد: در این زمینه سه نفر از همکاران شرکت آب و فاضلاب استان در آب و فاضلاب «کلوانق» عینالله کیوانپور کلوانق، باقر زحمتی و بهروز بلالزاده گاوگانی و با حمایت شرکت آب و فاضلاب استان این طرح را در مخزن آب کلوانق اجرایی کردند و برق مورد نیاز، از جمله روشنایی محل، برق دستگاه کلرزنی و تله متری مخزن را با استفاده از جریان آب داخل لوله ورودی مخزن تولید کردند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی اضافه کرد: مکانیسم کار به این شکل است که دستگاه در مسیر جریان آب که باید حداقل سه بار فشار داشته باشد قرار گرفته و با به حرکت درآمدن توربین، ژنراتور موجود برق مورد نیاز را تولید میکند.
ایمانلو در ادامه به هزینه اجرای طرح اشاره کرد و افزود: برای ساخت دستگاه که تمام مراحل طراحی، ساخت و نصب آن توسط همکاران شرکت انجام شده حدود 120 میلیون ریال هزینه شده که قابل تعمیم به سایر واحدهای مشابه در استان است.
مدیرعامل شرکت با اشاره به برنامههای اقتصاد مقاومتی در این زمینه گفت: با اجرای این طرح بالغ بر 2500 میلیون ریال از بابت هزینههای نیرو رسانی شامل هزینههای انتقال، نگهداری و... صرفهجویی شده است که با تعمیم و تکمیل کامل اجرای طرح در 6 نقطه دیگر استان بالغ بر 15 میلیارد ریال صرفهجویی ریالی ایجاد میشود که در زمینه اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی در این شرکت اجرا میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر مزایای مالی، میتوان به پاک بودن انرژی تولید شده در این روش اشاره کرد که یکی از گامهای مهم در برنامههای مدیریت سبز است.
شایان ذکر است این طرح به دلیل تغییرات انجام شده در داخل توربین و ارتقاء کارایی آن در اداره اختراعات و مالکیتهای صنعتی کشور ثبت شده و مراحل اجرایی آن انجام میشود.
انتهای پیام/ش