براساس آمار های به دست آمده سالیانه در کشور 10 میلیارد تومان به پای سیگار دود می شود که 3 برابر همین مقدار صرف هزینه درمان افرادی که سیگار مصرف می کنند، می شود.

پول هایی که به سختی به دست می آیند و در قلیان سراها به راحتی خرج می شوند/پشت پرده ساخت تنباکو های معطر چیست؟به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها سیگار کشیدن در بین اقشار مختلف جامعه به یک امر عادی تبدیل شده است و هر سال آمارها از افزایش استعمال سیگار در کشور خبرمی دهد و دیگر مصرف آن به مردان جامعه ختم نمی شود، چرا که زنان نیز هم پای مردان سیگار می کشند.

هرچند روزگاری کشیدن سیگار در بین زنان کاری قبیح به حساب می آمد اما امروز قبح این موضوع در جامعه شکسته است و زنان به کشیدن قلیان در اماکن عمومی روی آورده اند.

**10 میلیون سیگاری در کشور سالیانه 50 میلیارد نخ سیگار دود می کنند

آمار رو به رشد افراد سیگاری زنگ خطر بروز انواع بیمارهایی ها از جمله سرطان را به صدا در آورده است.

محمد حسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم و نماینده مجلس دهم می گوید: ۱۰ میلیون سیگاری در کشور وجود دارد و سالانه ۵۰ میلیارد نخ سیگار در ایران دود می شود که ۱۲ درصد این افراد بالای ۱۵ سال هستند و ۱۰ درصد فقط سیگار و ۱۴ درصد قلیان و تنباکو دود می کنند.

 اما آیا تا کنون از خود  پرسیده اید سالیانه در کشور چه میزان هزینه برای سیگارهایی که در عرض چند دقیقه دود می شوند وبه هوا می روند پول صرف می شود، پولهایی که با زحمت به دست می آیند و برای خرج ریال به ریال آن برنامه ریزی می شود، اما در مقابل برای چند دقیقه بخش قابل توجهی از بودجه ماهیانه خانواده ها به پای سیگار و البته در قلیان سرا ها دود می شود.

محمداسماعیل افشار عضو هیأت مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران  می گوید: روزانه 3 میلیارد تومان در پی استعمال سیگار دود و وارد قلب و ریه خانواده‌ها می‌شود؛ سالیانه هزار میلیارد تومان دود می‌شود و مردم باید دو برابر خرید سیگار و قلیان  هزینه درمان بدهند.

در مقابل محمد حسین قربانی نماینده مجلس دهم می گوید: سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه مصرف دخانیات در کشور است که سه برابر این پول یعنی ۳۰ هزار میلیارد تومان بابت هزینه های درمان ناشی از مصرف مواد دخانی افراد می شود که این رقم معادل بودجه عمرانی یک سال کشور است.

**یک نخ سیگار، 5 هزار ماده سمی

 سیگار از بیش از ۵ هزار نوع ماده سمی تشکیل می شود که این مواد می‌تواند در بدن ما بیش از ۸۵ نوع بیماری ایجاد کند، همچنین سیگار موجب ایجاد مونوکسیدکربن در هوا می‌شود و هنگامی که این دود حاوی مونوکسیدکربن وارد بدن شود اجازه نمی‌دهد اکسیژن به ریه، کبد و کلیه برسد و موجب سکته مغزی و سکته قلبی برای افراد سیگاری می‌شود.

**تنباکوهای معطر و محبوب اما خطرناک

بنزن تنها یکی از این 5 هزار مواد سمی و به شدت سرطان زا است که ظرف سه سال در مصرف کنندگان ایجاد سرطان خون می‌کند که علاوه برسیگار، حجم قابل توجهی از آن در تنباکو های معطر وجود دارد.

تنباکوهایی بی کیفیت و در اکثر مواقع کپک زده که با اضافه کردن اسانس های معطر توانسته اند در بین جوانان محبوبیت پیدا کنند چرا که مردم هر روز به دنبال تجربه طعم جدیدی هستند.

در این شرایط عضو هیأت مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران می گوید: پشت پرده تولید این تنباکو های به ظاهر معطر و محبوب باند هایی وجود دارند که سلامت مردم برای آنها هیچ اهمیتی ندارد.

محمد اسماعیل افشار می گوید: چند تاجر ایرانی و عرب با همکاری یک دیگر در تولید تنباکوهای معطر نقش ایفا می‌کنند. این افراد پسماند تنباکوهای سیگار را جمع کرده و به کشور لبنان می‌برند و سپس در آنجا در میان اسانس‌های معطر می‌خوابانند و پس از طی شدن یک پروسه زمانی مشخص این تنباکوها معطر شده و تحت عنوان تنباکوی معطر بسته بندی شده و به داخل کشور آورده می‌شود.

باند هایی که با به دست آوردن سود های کلان در خوش بینانه ترین حالت، عاملی برای راهی شدن هزاران نفر به بیمارستان ها می شوند، پس لازم است مردم تنها یک بار قبل از استعمال قلیان به این موضوع فکر کنند که در پی این تفریحات چند ساعته چه چیزی در انتظار آنها است.

همچنین مسئولان کشور نیز باید گوش به زنگ باشد و با اتخاذ راهکارهایی مانند افزایش مالیات بر دخانیات ،بستن مبادی ورودی و جمع آوری قلیان سرا ها آمار رو به رشد مصرف دخانیات در کشور را کاهش دهند؛ زیرا در غیر این صورت باید از همین امروز به فکر احداث بیمارستان ها و یا شاید قبرستان های بیشتری در کشور باشیم.

انتهای پیام/
برچسب ها: سیگار ، سرطان زا ، تنباکو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۱ ۱۵ خرداد ۱۳۹۵
اونی که دنبال دود میره چه بسا قلبان و سیگار در دسترسش نباشه مهتاد مواد افیونی از قبیل شیشه کراک هروین تریاک و و و میشه به نظر من ازمایشات علمی و ثابت شده را فیلم بگیرید و پخش کنید مثلا دود اولیه قلیان حاوی چه سوممی است برگشت از ریه حاوی چه سمی است اختلاف این دو مخاطب را وادار به ترک میکنه همین جور تکرار کنید خدای خیلی تاثییر میزاره البته اگه کانالتون را فیلتر نکردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۵ خرداد ۱۳۹۵
سالانه به گفته شما هزاران میلیارد تومان هزینه تهیه وتولید سیگار وتنباکو ودرمان ومرگ ومیر میشود ....حال چقدر صرف مبارزه به این معضل می شود وچقدر هزینه تفریحات وورزش وامکانات جوانان میشود؟ آیا هرشهروندی کاری از دستش بر می آید؟ ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۵ خرداد ۱۳۹۵
چاره کار را پیدا کنید چون تو کشوری هستیم که به دلیل نبود تفریح و سرگرمی جوونها تو دور همی هاشون رو به مصرف قلیان می اورند..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۵ خرداد ۱۳۹۵
چرا جلوی ورود این تنباکو ها گرفته نمی شه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۱۵ خرداد ۱۳۹۵
سلام متاسفانه اکثر جوانان برای ابراز وجود و جلب توجه دیگران به سمت قلیان و سیگار میروند در صورتی که اگر خانواده ها و دولت توجه به جوانان را در دستور کار خود قرار دهند آمار سیگاریها و قلیانی های جوان و نوجوان پایین می آید با بها دادن و توجه بیشتر دولت به ورزش در گروه نوجوان و جوان می توان انگیزه برای کشیده شدن به سمت دود را کم کرد