به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، محسن رجایی رئیس گروه امور بنگاهها، شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور روز پنجشنبه در پنجمین نشست منطقهای توسعه مشارکت عمومی – خصوصی برای واگذاری طرح های تملک دارایی های سرمایه ای به بخش غیردولتی و خصوصی در اصفهان اظهار کرد: روند واگذاری این طرح ها هم اکنون به کُندی پیش می رود.
وی افزود: آنچه باید در این زمینه تحول ایجاد می کرد هنوز اتفاق نیفتاده است و باید پیگیری و اقدامات بیشتری برای آن انجام شود.
رئیس گروه امور بنگاهها، شوراها و توسعه مشارکتهای مردمی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به اینکه اصلاحیه ای برای آیین نامه واگذاری طرح های تملک دارایی در نظر گرفته شده است، گفت: تا دو هفته آینده آیین نامه جدید با توجه به اصلاحات، تایید و ابلاغ می شود.
این کارشناس، مردمی کردن اقتصاد را یکی از راهبردهای اقتصاد مقاومتی خواند و افزود: ما باید از بخش غیردولتی به دلیل آمادگی و منابع بهتر و بیشتری که دارد در طرح های عمرانی و اقتصادی استفاده کنیم.
رجایی با تاکید براینکه لازم است این کار با سرعت و دقت لازم انجام شود، ادامه داد: ما افزون بر شتاب بخشی باید با دقت و جامعیت، طرح ها را از جنبه های مختلف مانند توجیه فنی اقتصادی و خطرپذیری(ریسک) بررسی کنیم تا بخش خصوصی نیز به ما اعتماد کند.
وی با اشاره به برگزاری پنج نشست منطقه ای برای توجیه و آموزش مدیران دستگاه های اجرایی برای واگذاری طرح های تملک دارایی به بخش غیردولتی خاطرنشان کرد: سه نشست دیگر نیز پس از ماه رمضان در کشور برگزار می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان نیز در این نشست گفت: نزدیک به سه هزار و 800 طرح عمرانی در استان اصفهان وجود دارد که بیشتر آنها با پیشرفت 50 تا 60 درصد از طرح های نیمه تمام است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان محمدعلی طُرفه نیز در این نشست افزود: با توجه به اعتبار حداکثر 10 هزار میلیارد ریال در سال برای طرح های ملی و ملی استانی شده در اصفهان و تخصیص حدود 50 درصد آن در سال های اخیر، امکان بهره برداری از این طرح ها در زمان تعیین شده وجود ندارد.
وی اظهار کرد: با توجه به وجود چنین طرح های ناتمامی در کشور، مقرر شده است تعدادی از آنها با هدف بهره برداری سریعتر به بخش غیر دولتی واگذار شود.
وی با بیان اینکه روند واگذاری طرح های تملک دارایی سرمایه ای به بخش خصوصی کُند بوده است، گفت: ما در سال های اخیر در این کار چندان موفق نبودیم اما امسال در قالب رویکرد اقدام و عمل، این موضوع را با جدیت پیگیری می کنیم.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه لازم است در این راه از تجربه های گذشته استفاده کنیم، افزود: دولت مُصر است با استفاده از این فرصت، زمینه حضور و مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی را بیش از پیش فراهم کند.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان در این راستا تاکنون دو طرح مهم شامل ورزشگاه نقش جهان و استفاده از پساب فاضلاب به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار کرد: طرح ورزشگاه نقش جهان از حدود 20 سال گذشته در حال اجراست که به طور متوسط تا قبل از سال 93 هر سال حدود 30 میلیارد ریال اعتبار به آن اختصاص یافته است.
طُرفه ادامه داد: به دنبال واگذاری این طرح به بخش خصوصی حدود 190 میلیارد ریال اعتبار برای آن در سال 94 جذب شد که جهش قابل توجهی است.
وی اظهار امیدواری کرد که ورزشگاه نقش جهان امسال به بهره برداری کامل برسد.
وی همچنین در باره مشارکت مصرف کنندگان و سرمایه گذاران خصوصی در تکمیل شبکه فاضلاب و تصفیه خانه ها در استان اصفهان تصریح کرد: این سرمایه گذاران امکان بهره برداری از مجموعه شبکه و پساب فاضلاب را برای اجرای طرح های توسعه ای دارند.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: برای واگذاری طرح های تملک دارایی سرمایه ای به بخش غیردولتی باید به سه مورد دیگر نیز توجه کرد که شامل به روز کردن اهداف طرح ها، انتخاب روش های واگذاری و اولویت بندی طرح هاست.
وی دو مانع اصلی در واگذاری طرح های تملک دارایی به بخش غیر دولتی را مقاومت برخی دستگاه های اجرایی و عدم تمایل بخش خصوصی خواند و افزود: لازم است برای تحقق و شتاب بخشیدن به این کار در ابتدا چند طرح اولویت دار و قابل اجرا را به نتیجه برسانیم.
گفتنی است حدود 200 نفر از مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی مرتبط با طرح های تملک دارایی سرمایه ای از چهار استان اصفهان، یزد، مرکزی و چهار محال و بختیاری در این نشست یک روزه شرکت کردند.
این نشست با هدف ارائه مباحث آموزشی و قانونی درباره واگذاری طرح های تملک دارایی سرمایه ای به بخش غیردولتی و خصوصی برای بهره برداری سریعتر از طرح های ناتمام و بهره برداری و انتفاع مردم، از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان برگزار شد.
در این نشست مباحثی مانند فرایند ارزیابی سرمایه گذاران و ارجاع کار، تشریح دستورالعمل واگذاری طرح ها، مُدل های واگذاری و تجربیات گذشته از سوی کارشناسان ارائه شد.
منظور از اعتبار طرح تملک دارایی های سرمایه ای، مجموعه عملیات و خدمات مشخصی است که بر اساس مطالعات توجیهی، فنی، اقتصادی و اجتماعی که توسط دستگاه اجرایی انجام می شود، در مدت معین برای تحقق بخشیدن به هدف های برنامه توسعه پنج ساله به صورت سرمایه گذاری ثابت یا مطالعه برای ایجاد دارایی سرمایه ای اجرا می شود که در هر استان حدود 25 دستگاه اجرایی در ارتباط با اجرای طرح های تملک دارایی سرمایه ای هستند.
انتهای پیام/ب