به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، ایرانیان کاشان را در فصل بهار با عطر ناب گل محمدی و آیین گلابگیری از ماههای اردیبهشت تا پایان خرداد خاطره میکنند و با بازدید از این آیین سنتی معطر و خوش آب و رنگ از دیدنیهای تاریخی و اماکن گردشگری آن چون مجموعه جهانی باغ فین، تپههای باستانی سیلک و معماری بی نظیر ایرانی اسلامی آن در خانههای قدیمی و مساجد و دیگر اماکن تاریخی نظیر آب انبار، حمام و گذرها لذت سفر را مضاعف میکنند.
جاذبه گردشگری طبیعی این شهرستان تاریخی با قدمت هفت هزار ساله در طبیعت کوهستانی زیبا و خوش آب و هوای نیاسر، کهن باغ شهر سبز ایران، قمصر پایتخت گل و گلاب ایران، برزک نگین سبز کوهستان و جوشقان قالی و کامو بخشی از ظرفیتهای قابل تامل و دیدنی کاشان دروازه تاریخ تمدن بشری جهان است.
داروهایی گیاهی، عرقیات دارویی و درمانی، طب سنتی و نوبرانههای محلی و بومی این منطقه از دیگر جاذبههای این شهر پرطمطراق از جمله خیار و باقالی از منطقه لتحر، گوجه سبز(آلوچه) و قیصی، شوید، نعنا و چغاله بادام نوبرانههایی است که بازارهای میوه بهویژه پایتخت و اصفهان از عطر و بوی آن رنگ میگیرد.
این عروس دشت کویر سبدی رنگین از میوههای نوبرانه در دست با دامنی معطر از گل محمدی ذائقه ترا به طعم این همه نعمت و زیبایی خدادادی لذت میبخشد.
*500هکتار سطح زیر کشت گوجه سبز/150میلیاردریال درآمد ناخالص باغداران
مدیر جهاد کشاورزی کاشان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، با اشاره به برداشت گوجه سبز از 500هکتار باغهای این محصول در کاشان گفت: باتوجه به شرایط مناسب آب و هوایی مناطق دشت کاشان درختان آلوچه(گوجه سبز) در کاشان زودتر به بار مینشیند.
مجید کافیزاده، افزود: بیشتر این باغ ها در دشت های مناطق راوند، فین، مشکات و سن سن از توابع این شهرستان واقع است.
وی، درآمد ناخالص باغداران کاشانی از محصول گوجه سبزنوبرانه امسال را افزون بر 150میلیاردریال دانست وافزود:محصول گوجه سبز باغ های این شهرستان علاوه بر عرضه در بازارهای داخلی بویژه تهران و اصفهان، به کشورهای عربی نیز صادر می شود.
بهگفتهوی، میانگین برداشت این محصول از هر هکتار از باغ های گوجه سبز در کاشان 15 هزار کیلوگرم است.
*اشتغال حدود 500 خانوار در زمینه برداشت گوجه سبز
مدیر جهاد کشاورزی کاشان، میزان برداشت محصول گوجه سبز باغ های کاشان به شکل نوبرانه ، تازه خوری و فراوری شده و عرضه آن به بازار را بیش از هزار تن عنوان کرد.کافی زاده، با تاکید بر اینکه گوجه سبز جزو نخستین میوه های بهاری است افزود:حدود 500 خانوار در زمینه برداشت گوجه سبز فعالیت می کنند.
وی افزود: خوردن گوجه سبز، سبب تقویت لثه و ریشه دندان شده و برای خشکی دهان مفید است و به گفته کارشناسان بهداشت و تغذیه، هر 100 گرم گوجه سبز علاوه بر دارا بودن 30 کیلو کالری انرژی، حاوی ویتامین های B ، C و پیش ساز ویتامین A است.
*چغاله بادام
چغاله بادام نیز از دیگر نوبرانههای کاشان میوه درخت بادام است که فقط در ابتدای فصل بهار در دسترس است.
در واقع میوه سبز رنگی نظیر چغاله بادام که کال و نارس است سرشار از کلروفیل است. کلروفیل داخل بدن در مسیر کانال گوارشی به جذب منیزیم کمک شایانی میکند و از آنجا که منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات نقش بسزایی دارد، خوردن متعادل آن میتواند تا حدی در بهبود گرفتگی عضلات مفید واقع شود
این نوبرانه ترکیباتی دارد که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده میشود.
*باقالی کاشان
برداشت باقلا از مزارع کاشان از اواخر فروردین ماه سال زراعی آغازمیشود که عمده کشت آن در بخش مرکزی شهرستان، در مناطق مشکات، محمود آباد ، سن سن و لتحر است.
باقلای کاشان با توجه به طعم و کیفیت از بازارپسندی بالایی برخوردار است و به شهرستانها و استانهای مجاور نظیر قم و تهران ارسال میشود.
سطح کشت باقلا در کاشان 350 هکتار می باشد و با احتساب متوسط عملکرد 20 تن در هکتار پیش بینی می شود حدود 7000 تن باقلا از این مزارع برداشت و روانه بازار گردد. سطح کشت باقلا نیز در کاشان 350 هکتار است که با احتساب متوسط عملکرد 20 تن در هکتار برداشت حدود 7000 تن باقلا از این مزارع برداشت پیشبینی و روانه بازار میشود.
انتهای پیام/م