بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی کشور در گفتگو با خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تغییرات نمایشگاه امسال صنایع دستی گفت: رایگان نبودن غرفهها از مهمترین تغییرات این دوره از نمایشگاه است، ما خواستار این بودیم که به طرف خصوصیسازی برویم و امکان پذیر نیست که یک نمایشگاه برای بخش خصوصی دایر کنیم ولی هزینههای آن برعهده دولت باشد.
وی ادامه داد: ما باید بخش ترویجی را از تجاری جدا کنیم و تخصصی کردن تجارت را آغاز کنیم. در گذشته دولت دو برابر هزینه فروش آثار نمایشگاه را پرداخت می کرد که این مسأله در هیچ جای دنیا قابل قبول نیست.
معاون صنایع دستی کشور تصریح کرد: بنابراین لازم است زیرساختهای نمایشگاه را درست کنیم و بخش خصوصی مستقل شود. رایگان شدن غرفهها کاری غیر حرفهای است.
نامور مطلق تاکید کرد: در برگزاری نمایشگاه صنایع دستی که خودکفاترین نمایشگاه در طول تاریخ کشور است، برخی مؤسسات حرفهای نیزحضور پیدا کردند، به عنوان نمونه بعضی شرکتهای خصوصی و فروشگاههای اینترنتی، غرفههایی را اجاره کرده و به طور رایگان در اختیار هنرمندان مناطق محروم گذاشتهاند.
وی اظهار داشت: بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید هم از جمله حمایت کنندگان ما در برگزاری این نمایشگاه هستند. تصور ما این است که برندهای ایرانی در حال متولد شدن هستند و جهان درهای خود را به روی ایران و هنرهای سنتی ما باز میکند.
معاون صنایع دستی کشور گفت: هنرمندان ما برای اینکه بتوانند غرفهای خریداری کنند، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید وامی با سود 4 درصد به آنها میدهدکه مبلغ این وام بین 5تا 6 میلیون تومان است.
وی افزود: همه هنرمندان ما خواهان این موضوع شدند و در این وام تنها کارمزد داده می شود، ما سود وام را از 30 به 4 درصد کاهش دادیم.
نامور مطلق در خصوص نحوه خریداری غرفهها و مقدار زمان حضور هنرمندان در آن گفت:هر غرفه متری 152 هزارتومان به فروش می رسد و تنها تا آخرین روز نمایشگاه در اختیار هنرمندان قرار میگیرد.
وی در ادامه بیان کرد: در نمایشگاه صنایع دستی به جای آنکه فروش را جهانی کنیم، بخش تجاری را جهانی کردهایم و این سرمایه را در اختیار تجار و بازرگانانی گذاشتهایم که قصد سفر به ایران را دارند و به تولیدکنندگان سفارش می دهند. افرادی را از اروپا و چین دعوت کردهایم تا به ایران بیایند و با صنایع دستی ما آشنا شوند.
نامور مطلق خاطرنشان کرد: ما امسال شاهد حضور 2 میلیون هنرمند هستیم و از این 2 میلیون نفر، ۵۵ هزار نفر بیمه هستند. ۳۶۰ هزار نفر از این تعداد نیز در سامانه ما ثبتنام کردهاند که همه این افراد نیاز به بیمه ندارند.
وی عنوان کرد:۳۰ هزار هنرمند صنعتگر نیز در اولویت بیمه شدن هستند که ما در سال جدید توانستیم سه هزار نفر را معرفی کنیم.
معاون صنایع دستی کشور در ارتباط با میزان فروش نمایشگاه صنایع دستی، گفت: سال گذشته فروش ما نزدیک به سه میلیارد تومان بود و امیدواریم امسال هم فروش خوبی داشته باشیم. در هر حال نمایشگاه امسال در مصلی امام خمینی(ره) برگزار میشود و اگرچه مصلی مشکلات خاص خود را دارد، اما هنرمندان تجربه خوبی از برگزاری نمایشگاه در مصلی تهران و میزان فروش داشتهاند.
نامور مطلق گفت: دو هیأت تجاری اروپایی که واردکننده صنایع دستی به اتحادیه اروپا از چین و هند هستند، از بیست و ششمین نمایشگاه صنایع دستی بازدید کرده و برای نخستین بار سفارش خرید دادهاند.
گفتنی است؛ نمایشگاه صنایع دستی کشور از 5 تا 10 خرداد در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار میشود.
انتهای پیام/