به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فوق تخصص گوارش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز گفت: سندرم روده تحریک پذیر یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی است که بیشتر به صورت مزمن در افراد دیده می شود و عوامل ارثی، استرس، رژیم غذایی، الکل و دخانیات در بروز آن موثر است.
دکتر فرزاد جاسمی زرگانی با بیان اینکه کاهش استرس از راه های مراقبت و درمان بیماری است، ادامه داد: با توجه به ضرورت کاهش فشارهای روحی و روانی، لازم است افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر برنامه غذایی مناسب و مشخصی داشته باشند تا غذاهای تحریک کننده مانند حبوبات، مواد حاوی کافئین، غذاهای سرخ کرده، الکل و ادویه ها استفاده نشود.
فوق تخصص گوارش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: استرس های عاطفی باعث بروز سندرم روده تحریک پذیر نمی شود. اما در فرد مبتلا، استرس علائم را تشدید می کند. در واقع روده می تواند به برخی غذاها، ورزش و هورمون ها واکنش زیاده از حد نشان دهد.
جاسمی زرگانی بیان کرد: عواملی که محرک سندرم روده تحریک پذیر در افراد است، شامل بعضی غذاها مانند شیر، شکلات، استرس و تغییرات هورمونی در زنان (در دوران قاعدگی و یا قبل و بعد از آن)، برخی آنتی بیوتیک ها، عفونت در دستگاه گوارش و عوامل ژنتیکی هستند.
وی ادامه داد: درد در ناحیه پایین شکم، نفخ و باد شکم، اسهال یا یبوست و یا هر دو، وجود بلغم و مخاط در مدفوع، تسکین درد بعد از اجابت مزاج و احساس اینکه همه مدفوع خالی نشده است، از نشانه های سندرم روده تحریک پذیر است. باید بیمار را تشویق کنید که در فواصل منظم، غذا بخورد و با عمل به توصیه های پزشکی و درمانی پزشک متخصص خود در روند درمان همکاری کند.
فوق تخصص گوارش مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهارکرد: از دیگر مواردی باید در این زمینه مورد توجه قرار داد این است که مصرف مایعات لازم است ولی بیمار باید از نوشیدن مایعات همراه با غذا جدا جودداری کند، چون این امر باعث اتساع شکم و تحریک بیش از حد روده می شود.
جاسمی زرگانی گفت: اگر غذاهای خاصی علائم را باعث می شوند، باید مصرف آن ها را متوقف یا کمتر کنید. در بیشتر موارد با مدیریت رژیم غذایی، سبک زندگی و استرس می توان سندرم روده تحریک پذیر را کنترل و درمان کرد. مصرف بیشتر فیبرها و کاهش مصرف محرک ها مانند مواد حاوی کافئین از جمله تغییرات رژیم غذایی هستند.
انتهای پیام/و