به نوشته نشریه اویل پرایس، با نزدیک شدن تاریخ اجلاس بعدی اوپک، نگاه تحلیلگران بازار نفت به ایران و عربستان دوخته شده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وبسایت اویل پرایس در گزارشی نوشت: به طور قطعی مشخص نیست که جلسه آینده اوپک در تاریخ 2 ژوئن (13 خرداد) چه نتایجی را به همراه خواهد داشت.

این جلسه در حالی برگزار می شود که بهای نفت به حدود 50 دلار افزایش یافته، از تولید نیجریه به دلیل حملات کاسته شده، آشوب در ونزوئلا صنعت نفت این کشور را مختل کرده، عربستان وزیر نفت جدیدی منصوب کرده و ایران تولید خود را افزایش داده است.

جلسات اوپک در ماه های اخیر به مجادله مستقیم ایران و عربستان سعودی تبدیل شده و سایر اعضا به تماشاچی تبدیل شده اند.

وزیر نفت جدید عربستان برای اولین بار در جلسه اوپک حاضر خواهد شد. تحلیلگران تجربه و توانمندی های وی را کمتر از وزیر نفت سابق عربستان می دانند.

یکی از مسئولان اوپک در این باره اظهار کرد: "اتحاد اوپک بیش از هر زمان دیگری مورد توجه است. بعید به نظر می رسد وزیر جدید عربستان توانایی های النعیمی را داشته باشد؛ به خصوص که وقتی تصمیم گیری واقعی از سوی جانشین ولیعهد صورت می گیرد."

محمدبن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان، برنامه خود را برای ایجاد تغییرات در نظام مالی این کشور با عنوان "عربستان 2030" ارائه داده است. 

عربستان به منظور حفظ جایگاه خود در اوپک، تمام شرکت های تولید کننده نفت را در کنترل شدید دولت حفظ خواهد کرد. رئیس جدید شرکت آرامکو در این باره اظهار کرده است: "از آرامکو هر انتظاری باشد، آن را برآورده می کنیم. نیاز برای افزایش تولید همیشه وجود خواهد داشت. تولید در سال 2016 افزایش خواهد یافت."

در حالی که او رقم دقیقی از میزان افزایش ارایه نداد، حتی درصد کمی افزایش در تولید آرامکو، به دلیل سهم تولید روزانه 9.54 میلیون بشکه، باعث اشباع بازار می شود.

از سوی دیگر ایران نیز تولید خود را به روزانه 3.56 میلیون بشکه نفت افزایش داده است. این کشور در نظر دارد تا به رقم 4 میلیون بشکه در روز دست یابد.

ایران توانسته با ارائه تخفیف به خریداران، سهم بیشتری از بازار را به دست آورد. در حالی که این کشور پیشتر اعلام کرده بود در صورت دستیابی به تولید 4 میلیون بشکه ای، رشد تولید را متوقف خواهد کرد، افزایش تنش ها با عربستان این احتمال را کاهش داده است.

با توجه به اختلافات ایران و عربستان، در صورتی که جلسه آینده اوپک بدون درگیری به پایان برسد، باید آن را یک موفقیت دانست. پیشنهاد قائم مقام وزیر خارجه کویت، خالد جارالله، برای توقف افزایش تولید نفت، کوششی بی ثمر در جهت بهبود بهای طلای سیاه است.

در همین حال سایر کشورهای عضو اوپک، چاره ای به جز تماشای منازعه ایران و عربستان ندارند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار