منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص وضعیت کنونی این استان، اظهار داشت: میانگین میزان بارش سال جاری اصفهان تاکنون نسبت به مدت مشابه بلند مدت خود کاهش 28 درصدی داشته است.
وی ادامه داد: در شرق اصفهان و ورزنه بارشها نسبت به میانگین بلند مدت خود بیش از 54 درصد و در شهر اصفهان به میزان 52 درصد با کاهش مواجه شده است.
مدیرکل بحران استان اصفهان با بیان اینکه این استان در معرض خشکسالی قرار دارد، تصریح کرد: بارشهای اخیر و مقطعی هیچ یک از اثرات خشکسالیهای 8 سال گذشته این استان را کمرنگ نکرده است.
شیشه فروش با اشاره به کاهش آبهای سطحی و زیرزمینی این استان، افزود: اراضی کشاورزی، باغات، قنوات و تالابهای استان خشک و به کانونهای مستعد تولید گرد و غبار داخلی تبدیل شده و حتی این روزها به برخی از روستاهای استان در جهت تأمین آب مورد نیاز آبیرسانی بسیار انجام میگیرد.
وی با تأکید براینکه خشکسالی و کم آبی همچنان در استان اصفهان پا برجاست، ادامه داد: آب منطقهای استان، وضعیت منابع آب حوزه زاینده رود، سرحنای سمیرم و سد زاینده رود را با کاهش حجم آب انباشته شده در پشت آنها اعلام کرده است.
شیشه فروش افزود: کاهش حجم آب سد زاینده رود در آمار 45 ساله خود، نسبت به بلند مدت در رتبه 42 قرار داشته و 69 درصد کاهش یافته که بیانگر شرایط دشوارش است.
وی در خصوص آثار خشکسالی بر محیط زیست و منابع طبیعی، تصریح کرد: وسعت کانونهای گرد و غبار در سجزی، شرق اصفهان و تالاب بین المللی گاو خونی افزایش یافته و شاهد گرد و غباری با منشأ داخلی در سطح استان بودهایم.
مدیرکل بحران استان اصفهان ادامه داد: براساس گزارشات اداره کل محیط زیست استان اصفهان، اثرات کم آبی در مناطق حفاظت شده مجهز به کاهش پوشش گیاهی و نیازمندی حیات وحش به آب شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون تأمین آب عشایر و دام آنها از طریق آبرسانی سیار محقق میشود، تأکید کرد: 69 درصد از مساحت استان اصفهان دچار خشکسالی شده که 22.5 درصد آن مشمول خشکسالی شدید بوده و مهمترین این مناطق مرکز و شرق استان و حوزه زاینده رود محسوب میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان با بیان انیکه 2 سال از تدوین طرح جامع مقابله با خشکسالی در استان اصفهان میگذرد و در آن وظایف بین بخشی به دقت لحاظ شده، تصریح کرد: با تخصیص منابع اعتباری لازم مطمئناً روند مقابله با خشکسالی اصفهان سرعت یافته و در بلند مدت اثرات این معضل را حل خواهیم کرد.
شایان ذکر است؛ اسماعیل نجار رئیس مدیریت بحران کشور چندی پیش در جلسه شورای مدیریت بحران استان اصفهان شرکت و از وضعیت خشکسالی و اثرات آن بازدید کرده است.
طبق گفته مسئولان ارشد این استان با تأمین اعتبارات، اجرای مدون طرحهای آب وخاک، بازسازی شبکه های فرسوده آب، بازسازی تالابها و قنوات مقابله با آفات کشاورزی و اصلاح الگوی مصرف؛ استان اصفهان به چرخه بهبود راه یافته و از بند اسارت خشکسالی رها خواهد شد.
انتهای پیام/