به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، دکتر مشکینی که در مراسم اختتامیه هشتمین نشست منطقه ای و کارگاه های آموزشی سمن های زنان و خانواده کشور در اراک سخن می گفت ، افزود: یکی از آسیب های اجتماعی کشور، مقوله حاشیه نشینی است که بر اساس آمارهای موجود درحال حاضر 18 میلیون نفر به نوعی در سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده زندگی می کنند و این مسئله می تواند پایه و مولد آسیب در جامعه باشد.
وی ادامه داد : اگرچه میانگین نرخ بیکاری در کشور 12 درصد اعلام شده اما در مناطق مختلف ایران نقاط بحرانی وجود دارد که نرخ بیکاری آن ها تا 70 درصد نیز می رسد و مفهوم این مسئله این است که این مناطق مهاجر فرست هستند و می تواند عاملی در دامن زدن به آسیب زایی باشند.
مشاور مزیر کشور یادآور شد: بنا به آمار موجود حدود چهار هزار خانوار ایرانی با پیامدهای اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند و این مهم نیز دامنه ای از آسیب های عاطفی، فکری اجتماعی را ایجاد می کند.
وی عنوان کرد: سالانه 30 هزار نفر در کشور تلفات ترافیکی داریم که جدای از افرادی است که به عارضه قطع نخاع و معلولیت شدید مبتلا می شوند و نگاه کلان به این مسئله نیز نشان می دهد که چه حجمی از آسیب و مشکلات می تواند از فقدان سرپرست و یا عضو فعال در نهاد خانواده ایجاد شود.
دکتر مشکینی گفت: زنان سرپرست خانواده در ایران نیز در آخرین آمار به دو میلیون و 600 هزار نفر رسیده است و تحلیل ها بیانگر آن است.
وی اظهار کرد: رضایتمندی، اعتماد و مشارکت سه ویژگی سرمایه اجتماعی است که در بستر سمن ها شکل می گیرد و دولت یازدهم با اعتقاد عمیق به این مهم، حمایت و بسترسازی برای سمن ها را در اولویت کار دارد.
مشاور وزیر و معاون امور سازمان های مردم نهاد مرکز اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: پیوست های اجتماعی و شاخص های مشارکت جویی و مفاهیم اثرگذاری فکر و حضور مردمی در برنامه های توسعه ای که تاکنون اجرا شده به شکل پررنگ نبوده و انتظار است این کاستی در برنامه ششم توسعه رفع شود.
هشتمین نشست منطقه ای و کارگاه های آموزشی تقویت همکاری های تخصصی شبکه ای سمن های زنان و خانواده کشور با حضور 210 نماینده سمن از استان های البرز، قزوین، قم، مرکزی و تهران به مدت دو روز در اراک جریان داشت.
در آیین افتتاحیه این برنامه ملی شهیندوخت مولاوردی مهاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده حضور داشت.
انتهای پیام / ف