افزایش 10 درصدی نرخ کرایه سرویس مدارس در سال تحصیلی 96-95 در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم به تصویب رسید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه طبق ماده 18 کارگروهی متشکل از شهرداری، آموزش و پرورش و اولیای دانش آموزان مسئولیت تعیین نرخ کرایه سرویس مدارس را برعهده دارند، بیان کرد: این کارگروه پیشنهاد افزایش 10 درصدی نرخ کرایه مذکور را به کمیسیون خدمات شهری شورا ارائه و این نرخ به تصویب کمیسیون مذکور رسید.
ذاکریان با بیان اینکه در رابطه با وسیله ایاب و ذهاب دانش آموزان در هر سال تحصیلی قراردادی بین مدرسه و شرکت و همچنین شرکت و شخص راننده منعقد و به همین خاطر دو نوع مالیات گرفته می شود، گفت: با رایزنی هایی که سال گذشته با اداره کل امور مالیاتی استان صورت گرفت، مقرر شد سه درصد مالیاتی که بواسطه اخذ قرارداد بین شرکت و مدرسه گرفته می شود، حذف شود که این مبلغ از کل مبلغ کرایه کسر و به مبلغ باقیمانده 10 درصد اضافه شد، از این رو در سال تحصیلی96-95 نرخ کرایه سرویس مدارس بدون احتساب مالیات پرداختی محاسبه می شود.
وی عنوان کرد: نرخ پایه به ازای سه کیلومتر مسافت از منزل تا مدرسه محاسبه می شود و سپس به ازای سه تا هفت کیلومتر، 10 درصد و همچنین بیش از هفت کیلومتر پنج درصد به نرخ پایه اضافه می شود.
وی اضافه کرد: این افزایش نرخ برای کل سال تحصیلی تا پایان آخرین روز امتحانات با کسر روزهای پنجشنبه و جمعه مقرر گردیده است، از این رو مشمول افزایش نرخ کرایه در ابتدای سال 96 نمی شود.
ذاکریان گفت: این نرخ برای خودروهای پیکان و پراید و برای مدارسی که پنجشنبه و جمعه تعطیل هستند، به ازای هر دانش آموز و برای یک ماه، 674 هزار و 100 ریال و برای مدارسی که پنجشنبه و جمعه تعطیل نیستند نیز 789 هزار و 570 ریال در نظر گرفته شده و برای خودروهای سمند و پژو، این هزینه مقداری بیشتر است.
در ادامه رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه قاعده مند شدن نحوه دریافت کرایه رفت و آمد دانش آموزان کار بسیار خوبی است، تصریح کرد: هر چند که دانش آموزان باید بر اساس مسافت خانه تا مدرسه کرایه خود را پرداخت کنند و این مساله باعث رعایت شدن عدالت می شود، ولی نرخ در نظر گرفته شده به هیچ وجه در توان برخی از والدین نیست.
حجت الاسلام سعید روحانی همچنین با اذعان به اینکه همه خانواده ها برای رفع این مشکل امکان اینکه بتوانند فاصله منزل تا مدرسه فرزندان خود را نزدیک تر کنند، ندارند گفت: نرخ کرایه سرویس مدارس باید به نحوی تعیین شود که همه اولیا، توانایی پرداخت آن را داشته باشند.
ذاکریان نیز با اشاره به شعار سال گذشته آموزش و پرورش مبنی بر اینکه بهترین مدرسه نزدیکترین مدرسه است، این مساله را در راستای حذف بخشی از سرویس های مدارس حائز اهمیت دانست و افزود: شیوه تعیین نرخ کرایه برای سرویس مدارس کاملا شبیه به تعیین نرخ کرایه تاکسی بیسیم هاست، لذا به هیچ وجه ناعادلانه نیست.
این لایحه پس از بیان نظرات و دیدگاه های چند تن از اعضا توانست آرای لازم برای تصویب را کسب کند.
اصلاح میدان دید رانندگان و عابران پیاده بوسیله قطع درختان موجود در دوربرگردان ها و تقاطع ها از دیگر لوایح این جلسه بود که مصطفی سعادت طلب رئیس کمیسیون امور زیر بنایی شورای اسلامی شهر قم ضمن اشاره به آن، تصریح کرد: درختچه ها و فضای سبز موجود در شوارع و معابر موجب کاهش دید رانندگان و عابران پیاده شده و بعضا منجر به بروز تصادف ها و خسارت های جانی و مالی متعدد می شود که به همین خاطر کمیسیون مذکور در قالب طرحی خواستار پیگیری اقدام های لازم جهت رفع این مشکل شده است.
شایسته نیک نیز با اذعان به اینکه بحث میدان دید لازم در شهر قم رعایت نشده و در شهر مشکلاتی را به همراه داشته است، ضمن مقایسه این مساله با تیرهای چراغ برق موجود در بوستان ها و فضای سبز، از آن به عنوان یکی از دغدغه های چند ساله شهر یاد کرد و افزود: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری باید با همکاری مجموعه های مرتبط و ذیربط بویژه راهنمایی رانندگی و شورای حمل و نقل و کنترل ترافیک استان ضمن شناسایی کلیه معابری که میدان دید کافی در آنها وجود ندارد، اقدام به اصلاح آن کند.
اخذ مجوز برای تفریغ بودجه سال 93 سازمان اتوبوس رانی نیز از دیگر لوایح تصویبی این جلسه بود که حجت الاسلام آتش زر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایه گذاری شورا در این زمینه تصریح کرد: هر چند بحث تفریغ بودجه این سازمان با بررسی های فراوانی همراه بوده ولی روند جاری در سازمان مذکور مسیر رضایت بخشی را طی می کند و در مورد مشکلات فراوان آن نیز بایدد بررسی و پیگیری های لازم صورت گیرد.
در ادامه و پس از تصویب تفریغ بودجه 66 میلیارد و 886 میلیون و 655 هزار و 554 ریالی سازمان اتوبوس رانی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم با تاکید بر ضرورت تداوم حمایت های مالی شهرداری از بخش خصوصی و رانندگان اتوبوس های درون شهری تصریح کرد: سال های گذشته طبق ماده 15 در راستای ارائه خدمات بهتر سازمان های وابسته به شهرداری کمک هایی به آنها صورت می گرفت ولی امسال در قالب بودجه سال 95 این حمایت ها متوقف شده است.
بختیاری با اشاره به اینکه کولر اتوبوس های شرکت واحد معیوب بوده و رانندگان توانایی تعمیر آنها را ندارند افزود: علاوه بر این مشکل با توجه به بالا بودن هزینه های بیمه و اینکه اگر اتوبوسی بیمه نداشته باشد راننده ای حاضر به کارکردن با آن نیست، شهرداری به منظور استفاده مردم از خدمات اتوبوس رانی
کمک هایی را به رانندگان اتوبوس ها داشته باشد و بعد آن را از طریق یارانه دریافتی آنها محاسبه کند.
همچنین طرح اختصاص زمین به ساخت مسجد در هر 250 پلاک مسکونی توافق شده با انبوه سازان و بنیاد مسکن از دیگر دستورهای این جلسه بود که رئیس کمیسیون امور زیر بنایی شورای اسلامی شهر قم ضمن اشاره به آن تصریح کرد: هر چند طبق ماده 101، تعیین مکان برای کاربری های مختلف اعم از فضای سبز، آموزشی، ورزشی، درمانی، فرهنگی و مذهبی از جمله وظایف تولید کنندگان مسکن و بناهای گوناگون است اما کمیسیون مذکور با هدف تاکید بر پیگیری بیشتر این مساله اقدام به تهیه و تصویب و همچنین ارجاع این طرح به صحن علنی نموده است.
سعادت طلب همچنین با یادآوری اینکه در محلات قدیمی شهر قم مساجد با گستره زیاد و با مقیاس های کوچک محلی و ناحیه ای وجود دارند، اضافه کرد: با توجه به نیاز مبرم محلات با تراکم بالای شهر به داشتن مسجد در پهنه های جدید باید این موضوع با توان بیشتری پیگیری شود.
سید مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم نیز در این جلسه با تاکید بر نیاز شدید برخی محلات و مناطق مسکونی شهر به مسجد تصریح کرد: شهرداری قم برای رفع این معضل و ایجاد انگیزه در خیران و سرمایه گذاران، اقدام هایی از جمله حذف عوارض نوسازی از مساجد را در دستور کار قرار داده است، لذا با توجه به اینکه مساله احداث مسجد به لحاظ اعتقادی و تامین نیازهای معنوی شهروندان ضروری است، باید این بحث جدی گرفته شود.
ذاکریان رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم نیز با تاکید بر اهمیت بحث پراکندگی مساجد در محلات مختلف شهر، بیان کرد: پیش بینی مکانی جهت ساخت مسجد در فرایند توسعه شهر ضروری است و در کلیه توافق هایی که جهت ساخت و ساز صورت می گیرد، طرف قرارداد باید به این نکته توجه کافی داشته باشد تا بعد اگر بواسطه وجود مسجد نیازی به ساخت آن نبود مکان در نظر گرفته شده کاربری دیگر پیدا کند.
در ادامه و با توجه به تاکید شهردار قم مبنی بر اینکه این لایحه نیازمند تکمیل شدن است طبق نظر شورا برای بررسی بیشتر به مدت یک ماه به حالت مسکوت باقی ماند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه با تبریک اعیاد شعبانیه و همچنین روز ملی روابط عمومی، گفت: موکب حضرت معصومه(س) واقع در بلوار پیامبر اعظم(ص) امسال در راستای پذیرایی از زائران نیمه شعبان اقدام های خوبی را انجام است.
ولی الله بیاتی در پایان گفت: به طور حتم سرکشی و بازدید اعضای شورای اسلامی شهر از این موکب نقش مهمی در بالا رفتن روحیه کسانی که به صورت شبانه روزی در آنجا خدمت می کنند خواهد داشت.

انتهای پیام/ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.