به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازآبادان؛ مسجد رنگونی ها به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی آبادان، حدود سال 1300 در جنوب غربی پالایشگاه آبادان و در کنار اروندرود و نقطه صفر مرزی همجوار با کشور عراق ساخته شد.
آن زمان پالایشگاه آبادان به عنوان نخستین واحد تصفیه نفت ایران و مرکز عمده صدور فرآورده های نفتی در نیمکره شرقی فعالیت می کرد.این مسجد با معماری شبیه به شبه قاره هند ساخته شده است و برای برگزاری آیین های مذهبی در اختیار کارگران هندی و بنگلادشی مقیم منطقه بود.
در آرایه های این مسجد از طرح های گچبری برجسته به صورت روکش سیمانی استفاده شده و یکی از ویژگی های بارز مسجد، محرابی است که به شیوه خاصی ایجاد شده است.
محراب در میان انبوهی از اشکال هندسی و نقوش اسلیمی تزیین شده، رنگ های گوناگون و طرح های نقش بسته بر دیوارهای محراب نمادی از بهشت برین است.
در این موزه نسخه هایی از قرآن های خطی و اسناد تاریخی مربوط به اواسط دوره قاجار تا پهلوی اول شامل مکاتبات مالی و تجاری تجار ایرانی مقیم هندوستان و انگلستان با ایران و همچنین انواع سفته، برات، صورت ریز معاملات و نامه های تجاری نگهداری و نمایش داده شده است.
مسجد رنگونی ها، 9 فروردین سال 1378 از سوی سازمان میراث فرهنگی با شماره 2289 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و 23 دی 1388 به عنوان موزه اسناد تاریخی و خطی بازگشایی شد.
انتهای پیام/