غزل حسنا محمدزاده شاعر در کتاب زیر هر واژه آتشفشانی است را میتوان غزلی محتوا گرا دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست نقد و بررسی کتاب حسنا محمد زاده و سجاد سامانی صبح امروز در غرفه انتشارات سوره مهر با حضور حمیدرضا شکارسری برگزار شد.

در این مراسم شکارسری در خصوص کتاب حسنا محمدزاده با عنوان «زیر هر واژه آتشفشانی است، گفت: در مجموعه شعر «زیر هرواژه آتشفشانی است» با یک غزل محتواگرا روبرو هستیم و شاعر آن بیشتر یک محتواگرا محسوب می‎شود. در این نوع غزل شاعر به شکل سنتی آن وفادار است و غزل‌های این مجموعه شعر یک موسیقی آشنا را به ذهن ما متواتر می‌کند.

وی افزود: هنوز دوره غزل نو قدمایی را سپری می‌کنیم. غزلی محتوا گرا که یک تحول در درونمایه را به مخاطب اهدا می‌کند. در غزل‌های این مجموعه شعر با موضوعات مذهبی، اجتماعی، عاشقانه و میهنی روبرو هستیم. نوعی بی‌توجهی آگاهانه و عامدانه در این نوع غزل دیده می‌شود.

در ادامه مراسم حسنا محمد زاده شاعر مجموعه شعر «زیر هر واژه آتشفشانی است» اظهار داشت: شعرهای این مجموعه بین سالهای 85 تا 89 سروده شده است و در سال 90 برای انتشار به سوره مهر سپرده شد. شاید مضامین اشعارم که امروز آن را می‌سرایم با شعرهای آن دوره تفاوت کرده باشد.

در ادامه مراسم حمیدرضا شکارسری شاعر در خصوص کتاب شعر «ایما» اثر سجاد سامانی گفت: شعرهای این مجموعه به طور کامل متکی بر سنت است. در این مجموعه شاعر میگوید که من به هیچ وجه از حوزه غزل سنتی نمیخواهم فاصله بگیرم. دایره واژگان نوع ترکیب سازی، موضوعات و درون مایه‌های غزل از سنت این قالب شعری برآمده است.

وی افزود: تنها یک غزل عاشورایی در کتاب شعر «ایما» دیده می‌شود و بقیه آثار تغزل از نوع عاشقانه‌اش است. در عاشقانه‌ها نیز به طور قالب به عشق زمینی تمایل دارد که در آن گرایش افلاطون به حیای شرقی بودن نیز دیده میشود. شاید این نوع غزل سنتی را بتوان عکس العملی دانست که در برابر از دست دادن طیف وسیعی از مخاطبان این قالب شعری در دهه هفتاد ایجاد شد را دانست.

این شاعر با اشاره به آنکه طیف وسیعی از مخاطبان شعر جوانها هستند، تصریح کرد: این جوانان بخشی از مطالعات خود را به غزل اختصاص می‌دهند و غزل سنتی امروز را می‌توان لولایی میان این نوع غزل در گذشته و امروز دانست. فروش این آثار در این سالهای اخیر موید همین مطلب است.

در پایان مراسم سجاد سامانی شاعر مجموعه «ایما» گفت: آنچه برای من در نقدهای آقای شکار سری جالب توجه بود این است که وی هر نوع شعر را در فضای خاص خود نقد می‌کرد برخلاف آنچه در شب شعرها اتفاق میفتد و یک نوع شعر را قبول ندارند.

سامانی تصریح کرد: کتاب «ایما» نگاهی کلی به موضوعات است. به این نوع شعر علاقه مند هستم. به نظر من اینگونه ادبی حقیقتی یکسان نیست و برای خود من یک پناه محسوب میشود. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.