به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری گوجه سبز و آلوچه میوه ایی است که علاقمندان زیادی دارد و کمتر کسی هست که با شنیدن نام آن و حتی دیدن عکسش دهنش آب نیافتد.
این میوه سبز رنگ که مازندرانی ها آن را با نام هَلی می شناسند میوه پر طرفدار فصل بهار به ویژه اردیبهشت ماه است.
هلی را که به دلیل ترش مزه بودن و کمی
سفت بودن هضم آن کمی سخت است و ممکن است مصرف زیاد آن موجب درد معده شود ٬ مازندرانی
ها آن را با سبزی های معطر و کمی نمک روی تخته با سنگ می کوبند و به صورت "کوتنی"
مصرف می شود.
برای درست شدن هلی کوتنی باید مقداری نعنا
و "سرسم" که شبیه نعنا اما با برگ های سبز تر و دراز تر است با کمی نمک و
با سنگ روی تخته ایی صاف می سابند و آلوچه٬ گوجه سبز یا هلی را دانه دانه روی آن گذاشته
و با سنگ می کوبند و می خورند.
به گفته کار شناسان گوجه سبز میوه ایست که 2 هزار سال قدمت دارد و ابتدا در مناطق مرطوب کشور چن کشت شد و رنگ آن در ابتدا سبز و به تدربج زرد ٬ نارنجی و قرمز می شود .
این میوه در مازندران نیز به دلیل دارا بودن آب و هوای معتدل و مرطوب بیشتر کشت می شود و در جنگل های مارندران نیز به صورت خود رو می روید و میوه آن ریز تر و ترش تر است و میوه رسیده قرمز رنگ آن به صورت رب آلوچه "هلی ترشی "تهیه و مصرف می شود .
گوجه سبز٬ آلوچه کاهش دهنده فشار خون٬ چربی خون و از بیماری های سرطان ٬ نقرص ٬ شب کوری و پیری زود رس سلول ها پیشگری می کند.
این میوه موجب کاهش استرس و آرامش اعصاب می شود اما مصرف زیاد آن موجب سائیده شدن مینای دندان و حساس شدن آن می شود و در افرادی که مشکل ریفلاکس یا ترشح اسید معده دارند را بیشتر می کند.
انتهای پیام/