فروزان با توجه به گفته های امیرحسین (قاتل ستایش قریشی) گفت: خانواده قاتل، آزادی های بیش از اندازه در اختیار فرزند خودگذاشته بودند.

عوامل زمینه ساز قتل ستایش تشریح شدبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قوام فروزان در همایش آموزش حقوقی به دانش آموزان در راستای تحقق بند (ب) ماده ۲۱۱ برنامه پنجم توسعه کشور، با اشاره به ضرورت برنامه ریزی در حوزه کودکان و نوجوانان، گفت: طبق سرشماری سال ۹۰ میزان ۲۳ میلیون نفر جمعیت زیر سن ۱۸ سال داشتیم که قرار بود این آمار تا پایان سال ۹۴ به ۲۵ میلیون رسیده باشد. بنابراین از منظر آماری، جمعیت جوان و نوجوان کشور سرمایه ها و فرصت های طلایی محسوب می شوند.  
 
وی خطاب به مسئولین دست اندرکار و متولیان حوزه کودکان و نوجوانان گفت: اگر این مسئولین ارائه جدی در حل این بحران نداشته باشند، به یک تهدید تبدیل می شوند. انحطاط اخلاقی، سردرگمی هویتی، باندهای قاچاق انسان و مواد مخدر، محرک هایی هستند که در جهت انحطاط نسل جوان در سیستم ارتباطی دنیا فراگیر شده اند.  
 
جوانان امروز الگوهای مناسبی ندارند  
 
فروزان با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ بیشتر نوجوانان و جوانان بر سر ارزش ها با هم رقابت می کردند، گفت: امروز یک مقداری وارونگی ارزش ها با توجه به شرایط پیش آمده، وجود دارد و برخی از افراد در حالی الگوهای جامعه و نوجوانان شده اند که در پشت صحنه رفتار و اعمال خود، ناهنجاری ها را پیروی می کنند.  
 
سرپرست مجتمع قضائی ویژه اطفال و نوجوانان با اشاره به دستگیری اخیر ۷ هنرمند اظهارداشت: هنرمندان در صحنه تلویزیون و سینما دایه پیام آوری اخلاقی دارند، اما در پشت صحنه این نمایش تلویزیونی به ناهنجاری های اجتماعی دامن می زنند و این در حالی است که برخی از آنها الگوهای نوجوانان و جوانان ما به شمار می روند.  
 
رئیس شعبه ۷۹ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ۴ اصل اساسی تشکیل دهنده مبانی کنوانسیون حقوق کودک اشاره و تصریح کرد: در بین این اصول حق حیات برای کودکان اولین اصل است. اما متاسفانه طبق آمارها، تنها در سال ۹۲ میزان ۲۵۶ هزار سقط جنین داشتیم که این آمار قابل تامل است. علاوه بر این استثمار جنسی و بهره برداری جنسی از کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال نیز قابل تامل است.  
 
فروزان در خصوص اصل دوم این قوانین حقوقی، گفت: عدم تبعیض بین کودکان و نوجوانان اعم از سیاه و سفید و دختر و پسر به عنوان دومین اصل مطرح است که همه باید به آن توجه لازم را داشته باشند.  
 
وی تصریح کرد: حق مشورت و مشارکت اطفال و نوجوانان و رعایت مصالح عالیه حقوقی کودک، به ترتیب سومین و چهارمین اصول به شمار می روند.  
 
سرپرست مجتمع قضائی شهید فهمیده با اشاره به توجه قانون آئین دادرسی کیفری و مجازات اسلامی به موضوع حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان گفت: قانون اشاراتی را داشته است. به همین منظور مسئولان مربوطه و متولیان امر باید ایجاد زمینه های فرصت سازی برای این گروه حساس را در نظر داشته باشند.  
 
وی به نقش خانواده ها در حمایت از کودکان اشاره و تصریح کرد: در پرونده ای که در مجتمع قضائی شهید فهمیده تشکیل شده بود، دختر ۱۲ ساله ای که به علت اعتراض والدین برای آرایش کردن از خانه بیرون رفته بود، با فردی که خود را به عنوان مامور نیروی انتظامی معرفی کرده بود، مواجه شده بود که این مامور قلابی به علت وضعیت پوشش این دختر او را به جلوی کلانتری برده و در ازای گریه های این کودک از او می خواهد به جای خلوتی آمده و در نهایت او را مورد تجاوز قرار می دهد.  
 
مصاحبه هایی با قاتل ستایش  
 
فروزان همچنین در خصوص پرونده قاتل ستایش نیز گفت: بر اساس مصاحبه هایی که با امیرحسین (قاتل ستایش) داشتیم، متوجه شدیم که خانواده نقش اساسی در ارتکاب این جرم داشته است. در اختیار گذاشتن یک طبقه مسکونی، آزادی های موبایل، دیدن فیلم های مستهجن و عدم ممانعت خانواده در استفاده از مشروبات الکلی، در ارتکاب این قتل تاثیرگذار بوده است.  
 
فروزان با اشاره به اینکه سوء استفاده از افراد در معابر عمومی نیز مطرح بوده است، گفت: در پرونده ای نوجوانی که به دنبال کار در معابر عمومی ایستاده بوده است، فردی از وی برای جابجایی بسته هایی دعوت به کار می کند که در نهایت مشخص می شود که این بسته ها مواد مخدر بوده است. به همین منظور باندهای قاچاق به دنبال کودکان برای جابجایی مواد ممنوعه هستند.  
 
سرپرست مجتمع قضائی اطفال تصریح کرد: سارقین حرفه ای به دنبال کودکان هستند به طوری که تنها در یک پرونده کودک ۱۱ ساله ۹۹ مورد سرقت را انجام داده بود.  
 
منبع: مشرق
 
انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
فقط اعدام میتونه حیون هایی این چنین را از روی زمین پاک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
باب اسفنجی که بشه الگوی نوجوان ............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
"""عدم ممانعت خانواده در استفاده از مشروبات الکلی""" منعی برای استفاده از مشروبات الکلی توسط فرزندشون نبوده!!!!؟!!؟
اینها همه نشان از ضعف دینی و فرهنگی دارد...
مشروبات الکلی حرام است
دیدن تصاویر مبتذل حرام و گناه است.
جرا آدم باید بیسواد باشه آخه
هم سواد دینی و هم سواد فرهنگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
به نظره من باید عینه عملی که انجام داده .باهاش برخورد بشه تا عبرتی بشه برا سایرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
ولی توروخدا باید این پسر اعدام بشه شاید عبرتی باشه واسه سایرین....
که صد درصدم اول خانوادش مقصرن .چه خانواده ی بی بندوباری ....چراباید بچه هاشونو رها کنن بحال خودشون که مرتکب گناه بشن....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
اگه قانون درست اجرا بشه کسی از این کارها نمی کنه