یحیی ابطالی معاون سازمان حفظ نباتات در گفتگو با خبرنگار
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به آفت مگس زیتون اظهار داشت: مهم ترین آفت کلیدی باغات زیتون در دنیا، مگس زیتون است که در برخی سالها خسارت بالای 70 درصد به باغات وارد می کند.
وی با اشاره به اینکه این آفت از سال 84 وارد کشور شده، گفت: در سالهای 83 و 92 خسارت بالایی به باغات وارد شد، به طوریکه بیش از 35 الی 40 درصد محصول از بین رفت.
ابطالی ادامه داد: اولویت اصلی برای مدیریت این آفت همگانی در سه استان گیلان، قزوین و زنجان گذاشتیم چرا که در سال های 83 و 92، مرکز آفت مگس زیتون در این استان ها بود.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر خسارت به کمتر از نیم درصد رسیده، بیان کرد: با توجه به حمایت و مدیریت ستاد بحران در دوسال گذشته، خسارت به کمتر از نیم درصد رسیده که می توان این امر را اتفاق بسیار بزرگی در بحث تولید دانست.
معاون سازمان حفظ نباتات در ادامه یادآور شد: گرچه برای مبارزه با آفت مگس زیتون در دو سال اخیر 3.5 میلیارد تومان هزینه شده اما گفتنی است که با این اقدام از خسارت 80 الی 100 میلیارد تومان از باغات جلوگیری به عمل آمد.
وی با اشاره به کنترل این آفت افزود: کنترل آفت در باغات زیتون عموما به صورت غیر شیمیایی و پایش انجام شده به طوریکه توانستیم با استفاده از ایستگاه های مختلف و شبکه مراقبت ردیابی جمعیت مگس را کنترل کنیم.
ابطالی با بیان اینکه ایستگاه های مراقبت در این استان ها فعال است، تصریح کرد: امسال هم همانند دو سال گذشته در صورت حمایت ستاد بحران و خرید تجهیزات مورد نیاز خسارت قابل توجهی به باغات نخواهیم داشت چرا که اکنون بحث پایش و کنترل در باغات در حال انجام است.
انتهای پیام/