به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مازیار حسینی در نخستین کنفرانس ملی احیا و ساماندهی رودخانههای شهری با تأکید بر این موضوع که بزرگترین چالش بشر آب است، گفت: بحث چالش تغییرات اقلیمی بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در 40 تا 50 سال گذشته توسعه بسیار شتابانی را در شهرها تجربه کردیم.
به گفته حسینی قبلاً خیابان حبیباللهی در سمت آزادی رودخانه بود ولی در حال حاضر دیگر رودخانهای آنجا نمیبینیم و خانه ساخته شده است اصلاً برخی از مردم منطقه نمیدانند که زیر پایشان قبلاً رودخانه بوده است.
مشاور شهردار تهران با اشاره به اینکه بحث سیلاب و حریق قابل حل است گفت: باید تعریف درستی از این موضوع داشته باشیم تا بتوانیم برنامهریزی کنیم.
وی به اهمیت موضوع شهرسازی در تهران اشاره کرد و گفت: شهرسازی نقش بسیار مهمی در کاهش خطرات در تهران دارد.
به گفته حسینی در چند سال گذشته از وقوع سیلابها خسارت زیادی داشتهایم و هنوز سیلاب مترو فراموش نشده است.
مشاور شهردار تهران در خصوص خراب شدن پل کن در چند سال گذشته، گفت: گودالهای عمیقی در پایین پل کن داریم رودخانه کن بسیار وحشی و سیلابی است.
وی در خصوص اتفاق رخ داده در پل کن گفت: عمق آب شکستگی در مطالعات پل به درستی دیده نشده بود ولی ظرف چند ساعت 12 متر پایه پلها شسته شد و پل از بین رفت.
حسینی اضافه کرد: البته در حال حاضر دهانه بزرگی برای پل ایجاد کردهایم که دیگر مشکلی ایجاد نشود.
شاید سیل مرگبار تجریش دوباره تکرار شود
علیرضا جاوید در اولین کنفرانس ملی احیا و ساماندهی رودخانههای شهری گفت: شهر تهران سابقه نیم قرن دارد.
وی با بیان اینکه تهران به توپوگرافی طبیعی بازگشته است، گفت: در طرح جامع راهبردی ساختاری به درستی به این موضوع توجه شده است.
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه هشت رودخانه در تهران موجود است گفت: از منتهیعلیه غرب رودخانه وردآورد و در منتهیعلیه شرق سرخه حصار را داریم.
جاوید ادامه داد: در گذشته رودخانهها محل انباشت زباله،نخاله بودند اما امروز این ناهنجاریها برطرف شده است.
وی به ساخت بوستان نهجالبلاغه در رود دره فرحزاد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این بوستان به فاز 3 رسیده است و دهها هزار متر فضای سبز به تهران اضافه شده است.
جاوید یادآور شد: همچنین بوستان جوانمردان در منطقه 5 و 22 ساخته شده است.
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه تهران 10 میلیون نفر جمعیت دارد گفت: بارشها کم است ولی همین بارشها نیز به صورت نامنظم است.
معاون فنی عمران شهرداری تهران با اشاره به اینکه خطر وقوع سیلاب در تهران وجود دارد، گفت: از سیل تجریش 30 سال بیشتر نگذشته است که تعداد زیادی کشته و مجروح بر جای گذاشت و ممکن است دوباره در معرض خطر سیلاب باشیم.
وی از داشتن برنامههای جامع برای ساماندهی رودخانههای شهر تهران خبر داد.
جاوید با بیان اینکه اگر سه کار در تهران انجام نشود مشکلات زیادی در پایتخت ایجاد میشود، گفت: یکی از این اقدامات تکمیل شبکه جمعآوری آبهای سطحی، دیگری تکمیل شبکه فاضلاب و سومین مورد توسعه حملونقل سریع و ارزان با محوریت مترو است.
انتهای پیام/