کبد چرب در افراد چاق ، دیابتی و به خصوص در افرادی دارای چربی بالا و کم تحرک بیشتر دیده می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند؛ فوق تخصص گوارش گفت:کبد عملکرد های متعددی دارد که شامل تنظیم متابولیسم پروتئین ،قند و چربی ،ساخت بسیاری از پروتئین ها ، عوامل انعقادی و ضد انعقادی ، ذخیره سازی بسیاری از مواد و نیز دفع عوامل سمی را که برای بدن مضر است می باشد .

دکتر فخاریون با اشاره به علل ایجاد کبد چرب افزود:علت اصلی ایجاد کبد چرب تجمع مولکول های چربی در سلولهای کبدی است .

وی گفت:شایعترین تظاهر کبد چرب وضعیت بدون علامت بالین است و معمولا در مواردی که فرد به دلیل دیگری سونوگرافی یا آزمایش می دهد متوجه کبد چرب می شود.

وی افزود : دراین موارد ممکن است فرد دچار احساس درد و سنگینی مهم در قسمت زیر لبه دنده ای در سمت راست شود و یا در مواردی باعث اختلال عملکرد کبدی شود.

فوق تخصص گوارش اظهار کرد : ممکن است تظاهراتی مانند تجمع مایع در شکم یا خونریزی گوارشی از دیگر نشانه های وجود چربی در کبد است.

دکتر فخاریون خاطر نشان کرد : کبد چرب از طریق کاهش گالری و مواد چربی ، افزایش تحرک ، ورزش منظم و جلوگیری از چاقی قابل پیشگیری و درمان می باشد.

وی تصریح کرد : قابل توجه افرادی که چاقی شکمی دارند باید تست های کبد و سونوگرافی را انجام داده و در صورت ابتلا به فکر درمان شوند.

وی گفت: بهترین روش درمان شامل تغییر الگوی زندگی ، کاهش چربی و گوشت قرمز و فست فودها ، مواد قندی ، گالری اضافی وعدم مصرف سیگار و نیز افزایش تحرک بصورت فعالیت بدنی منظم روزانه و نیز در موارد شدید مصرف برخی دارو ها با تجویز پزشک معالج توصیه می شود.

فوق تخصص گوارش افزود: شیوع کبد چرب در ایران حدود 30% است و احتمالا در استان هم با توجه به تعداد مراجعین مبتلا به کلینیک های گوارش و کبد در همین حدود است.

انتهای پیام/غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.