به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گردشگری یکی از پررونقترین فعالیتهای اقتصادی جهان محسوب می شود این صنعت به قدری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی نام نهادهاند.
کشورما نیزبا سابقه تمدنی چند هزار ساله و با داشتن جاذبههای تاریخی که توسط کنوانسیون میراث جهانی به ثبت رسیده پتانسیل بسیار مناسبی برای جذب گردشگران خارجی دارد اما به نظر میرسد این صنعت به دلیل نبود زیرساخت های مناسب با استانداردهای جهانی مانند هتلها، رستورانها ، فرودگاههاو... در توسعه نیافتگی دست و پا می زند، البته نبود برنامهریزی صحیح برای گردشگران داخلی و خارجی که معمولاً موجب به هم ریختگی و عدم نظم در برنامه گردشی مسافران میشود از دیگر مشکلات این صنعت است.
**برنامه های جذب گردشگر یکی پس از دیگری عملیاتی نمی شودمحسن مهرعلیزاده مدیر کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه استانداردسازی و توسعه زیربناهای گردشگری از جمله اقدامات مهم در توسعه این بخش محسوب می شود، گفت: این صنعت به یک حوزه خاص مانند گردشگری زیارتی نباید محدود شود، چراکه کشور پتانسیلهای ویژه ای در تمامی حوزهها دارد.
وی در ادامه به برنامه ملی گردشگری ایران مصوب سال 78 اشاره کرد و افزود: این برنامه که می توانست گردشگری را به جلو حرکت دهد طی این سالها اجرایی نشده است .
**اهمیت صنعت گردشگری در اقتصاد کشور
یحیی آل اسحاق عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه گردشگری یکی از مسائل اساسی در اقتصاد کشوراست، افزود: این صنعت از نبود زیرساخت ها رنج می برد.
وی افزود: مسئولان و فعالان حوزه گردشگری برنامههای خود را با توجه به مسائل فرهنگی و حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران تدوین نمی کنند و این موضوع برخی ناهماهنگیها در نظام گردشگری کشور را به دنبال داشته است.
رییس سابق اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد: بسیاری از افراد به ویژه مسلمانان جهان تمایل دارند تا در محیطی سالم و با در نظر گرفتن اقتضائات اسلامی و فرهنگی خانواده خود را به سفر ببرند و از این جهت ایران مقصد خوبی برای سفر این افراد به حساب می آید.
آل اسحاق تأکید کرد:کشور به یک مدل خاص گردشگری نیاز دارد و با تقلید از کشورهای دیگر نمی توان در این مسیر به موفقیت چشمگیری دست یافت.
وی با اشاره به ضرورت تنظیم سیاست های عملیاتی در این حوزه افزود: تمام نهادهای مسئول باید عزم خود را جزم کنند تا صنعت گردشگری کشور از حالت انفعالی خارج و یه سمت پیشرفت گام بردارد.
فرهاد فزونی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تمام کشورها برای خود یک شعار گردشگری انتخاب کردهاند و متأسفانه کشور ما در این زمینه بسیار ضعیف عمل کردهاست و قطعاً بدون اطلاعرسانی نمیتوان شاهد حضور توریست در کشور باشیم.
لازم به ذکر است که مهمترین موانع موجود در مسیر توسعه گردشگری مبهم بودن قوانین و سیاستهای موجود و نبود زیرساختهای مناسب است و در این میان تدوین یک برنامه جامع در صنعت گردشگری کشور میتواند رونق این بخش مهم اقتصادی را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام/