رییس جمعیت هلال احمر تاکید دارد که حضور در خانواده پرجمعیت هلال اگر روزی به عنوان "شغل" تلقی شود، بی‌تردید محلی خواهد بود برای آسیب بزرگ‌ترین سازمان امداد و نجات کشور.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر سیدامیرمحسن ضیایی همزمان با هفته هلال احمر خانواده هلال احمر را پرجمعیت می‌خواند و درباره اعضای آن می‌گوید: جمعیت هلال احمر حدود 8000 نفر پرسنل رسمی در کل کشور دارد و حقوق دریافت می‌کنند. 2000 نفر هم به صورت قراردادهایی به جمعیت هلال احمر وصل هستند. بنابراین می‌توان گفت که در مجموع 10هزار نفر پرسنل در هلال احمر مشغولند و سایر افراد در قالب امدادگران، نجاتگران، داوطلبان و جوانان در جمعیت مشغول فعالیت هستند که البته جمعیت زیادی را شامل می‌شوند؛ به طوری که حدود دو میلیون نفر "داوطلب" و همچنین حدود 600 هزار نفر از خانواده "جوانان" هستند که خود را عضو مجموعه هلال احمر می‌دانند.
 
وی می‌افزاید: البته ممکن است همه این 2میلیون داوطلب یا 600هزار عضو سازمان جوانان، فعال نباشند و برخی از آنها در طول دوره حضورشان شاید تنها یک خدمت انجام داده باشند. در مجموع
امدادگری "شغل" نیست
 
ضیایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جدا از خدمات داوطلبانه نیروهای هلال احمر، جمعیت برای نگه‌داشت تیم ثابت و حرفه‌ای خود و بهره بردن از خدمات آنها در عملیات‌های امداد و نجات از چه تسهیلات یا برنامه‌های انگیزشی استفاده می‌کند؟ می‌گوید: اساس خدمت در جمعیت هلال احمر، خدمت داوطلبانه است؛ وجود پرسنل ثابت در جمعیت به این منظور است که شالوده اصلی جهت ارایه خدمات داوطلبانه، تامین شود. بنابراین هر کسی به جمعیت هلال احمر می‌پیوندد، خدمتش داوطلبانه خواهد بود. هر چند ممکن است فردی سالیان سال در جمعیت کار کند و در این راه تخصص‌های متعددی پیدا کند، اما اگر به عنوان کارمند یا پرسنل جمعیت محسوب شود، این موضوع همان محل آسیب جمعیت هلال احمر خواهد بود.
 
وی در این باره می‌افزاید: یعنی اگر روزی فرض کردیم که داوطلبان جمعیت، پرسنل هلال احمر هستند، بی‌تردید هلال احمر به سازمانی دولتی بدل شده و اساسا مزیتی نسبت به سایر نهادها نخواهد داشت و آن گاه باید تشکیلاتی نظیر یک وزارتخانه، در دولت داشته باشد. البته در بسیاری از کشورهای دنیا ماموریت اصلی امداد و نجات را یک وزارتخانه یا بخشی مهم زیر نظر حاکمیت انجام می‌دهد و هلال احمر و صلیب سرخ به صورت بازوی کمکی در شرایط بحران‌های بزرگ حضور می‌یابند تا از بدنه داوطلبی خود استفاده کنند.
 
ضیایی می‌گوید: ادبیات علمی دنیا معتقد است که در بحران‌های بزرگ، خود مردم باید حضور داشته باشند و بی‌تردید این موضوع همان ظرفیت و مزیت هلال احمر است. جمعیت هلال احمر در سوانح مانند یک بازوی حاکمیتی عمل می‌کند و در حوادث بزرگ نیز از جنبه داوطلبانه و بسیج مردمی وارد می‌شود. بنابراین این که انتظار داشته باشیم به فعالیت در آن به عنوان "شغل" نگریسته شود، امکان پذیر نیست و نباید هم این چنین باشد. بنابراین وقتی در زمره "شغل" تعریف نمی‌شود، مباحثی نظیر بیمه و بیکاری و ... هم که مربوط به شغل است، در آن شکل نمی‌گیرد. اما برای این که خدمات داوطلبانه به بهترین شکل ارایه شود، هزینه‌هایی تحت عنوان ایاب ذهاب و ... در ارایه خدمات داوطلبانه تعریف شده است.
 
استخدام 700 تن از داوطلبان فعال؛ بزودی
 
وی به فعالیت 1000 پایگاه هلال احمر و همچنین پرسنل فعال در این پایگاه‌ها اشاره می‌کند و می‌افزاید: در هر پایگاه باید دو تا سه نفر نیروهای حاضر، از آنها کادر اصلی هلال احمر باشند. بر همین اساس در برنامه داریم که در همین سه ماهه اول سال 95 حدود 700 نفر از کسانی که سال‌ها در جمعیت هلال احمر کار کرده‌ و آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند را جذب می‌کنیم. به این ترتیب آزمونی برگزار می‌شود و فقط هم برای پایگاه‌ها، جذب نیرو صورت خواهد گرفت. جمعیت هلال احمر در ستاد و بخش‌هایی دیگر نیرویی جذب نخواهد کرد. بنابراین استخدام‌ها تنها برای پایگاه‌های هلال احمر در خطوط مقدم خواهد بود.
 
از "امدادگر یک" تا "ایثار"
 
ضیایی درباره آموزش‌های حرفه‌ای برای امدادگران  می‌گوید: سیستم منظمی برای آموزش امدادگران وجود دارد. اولا برای اینکه هر فردی به پایگاه هلال احمر وارد شود، باید دوره‌هایی را بگذراند تا امدادگر یک شود و به این ترتیب درجه‌ای از امدادگری را داشته باشد. در حین خدمت نیز درجه‌شان افزایش می‌یابد تا حدی که در جمعیت به آن "ایثار" گفته می‌شود و شامل کسانی است که همه آموزش‌های لازم را دریافت کرده‌اند، تجربه کافی دارند، از همه تست‌ها عبور کرده‌اند و به رنجر نجات تبدیل شده‌اند. این افراد در بالاترین سطح آموزش هستند، در واقع معلمان سایرین محسوب می‌شوند و در ماموریت‌های بزرگ به عنوان فرماندهان تیم‌های عملیاتی شرکت می‌کنند.

حکایت
 
"200 رِنجِر نجات" در امداد و نجات
 
وی در این باره می‌افزاید: این آموزش‌ها آنقدر سنگین است که در حال حاضر تنها 200 نفر از این افراد را در کشور داریم. کسی که می‌خواهد به این نقطه برسد طبیعی است که آموزش‌هایش سنگین خواهد بود. بنابراین برنامه منظم آموزش برای این امدادگران در حال انجام است. ترکیبی از نیروهای جوان با تجربه کمتر و نیروهای با تجربه بالاتر در کنار یکدیگر قرار دارند و این ترکیب همیشه بوده و خواهد بود.
 
مذاکره با وزارت بهداشت و آموزش‌های جدید برای امدادگران
 
ضیایی همچنین با بیان اینکه درصددیم بخش‌های جدیدی از آموزش را به آموزش‌های امدادگران و نجاتگران هلال احمر اضافه کنیم، می‌گوید: امیداریم با وزارت بهداشت به توافق برسیم که دوره‌ای به آموزش‌های امداد و نجات اضافه کنیم تا خدمات حیاتی برای مصدومان و انتقال صحیح آنها نیز به درستی صورت گیرد و به این ترتیب تیمی که به صحنه حوادث می‌رسد، بتواند هر دو خدمت نجات و خدمات اولیه احیا و اورژانس را انجام دهد و در این میان فرصت طلایی برای مصدوم از دست نرود. بر این اساس برنامه‌ریزی می‌کنیم تا تمام امدادگران ما عملیات اولیه احیا را بدانند، مدرک آن را داشته باشند و بتوانند مصدوم را به شکلی صحیح به مراکز درمانی انتقال دهند. تلاش‌مان بر این است که این برنامه را امسال عملیاتی کنیم.
 
برنامه‌ای برای افزایش حضور امدادگران زن
 
رییس جمعیت هلال احمر درباره حضور امدادگران زن نیز می‌گوید: حضور زنان امدادگر بسیار موثر و کارایی‌شان بسیار بالاست. افزایش تعداد امدادگران زن و استفاده بیش از پیش از حضور آنها، جزو برنامه‌هایی است که آن را پیگیری می‌کنیم.
 
منبع: ایسنا

انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.