بر این اساس، نتایج نظرسنجی مؤسسه تحقیقاتی اینفراتِست دیمَپ آلمان نشان می دهد 62 درصد از مردم این کشور مخالف حذف روادید ورود برای اتباع ترکیه هستند. مؤسسه اینفراتست دیمپ که در مسایل انتخاباتی و سیاسی تحقیق می کند و دفتر مرکزی اش در شهر برلین است، اعلام کرد: حدود 33 درصد مردم آلمان نیز موافق لغو روادید ورود اتباع ترکیه هستند.
کمیسیون اروپا خواستار لغو روادید ورود اتباع ترکیه است و اگر از اتحادیه اروپا بخواهد که روادید ورود اتباع تُرک به کشورهای عضو این اتحادیه را لغو کند، باید موافقت پارلمان و شورای اتحادیه اروپا را به دست آورَد. همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نمایندگانی در پارلمان و شورای این اتحادیه دارند.
رسانه های آلمانی پیشتر به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته بودند؛ توافقنامه ای برای لغو روادید ورود اتباع ترکیه، کوزوو، گرجستان و اکراین امضاء خواهد شد که شامل بندی درباره امکان تعویق اجرای توافقنامه در صورت درخواست کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه خواهد بود؛ به عبارت دیگر لغو روادید ورود اتباع تُرکیه، کوزوو، گُرجستان و اکراین همیشگی نبوده و امکان اجباری شدن دوبارۀ روادید ورود برای آنها در هر لحظه ای وجود دارد.
نتایج نظرسنجی قبلی نیز نشان داد 57 درصد مردم آلمان مخالف توافقنامه اتحادیه اروپا و ترکیه درباره جلوگیری دولت آنکارا از حرکت پناهجویان به سوی اروپا هستند و این توافقنامه را منفی دانستند و 39 درصد نیز آن را تا حدودی خوب و مثبت ارزیابی کردند.
اتحادیه اروپا و ترکیه روز 18 مارس 2016 (28 اسفند) توافقنامه ای را با مضمون جلوگیری آنکارا از سفر پناهجویان به اروپا و بازگرداندن مهاجران غیرقانونی از یونان به ترکیه در قبال لغو روادید ورود اتباع تُرک، اعطای 3 میلیارد یورو به دولت آنکارا و اجازه دادن به پناهجویان سوری مقیم ترکیه برای ورود به اروپا امضاء کردند.
انتهای پیام/