وی ابراز داشت: البته گاهی نقدهایی در این زمینه می شود که باید شنیده شود و این اجلاسیه ها و جلسات به همین جهت برگزار می شود.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: البته گاهی برخی از افراد مقاومت هایی در مقابل تغییرات انجام می دهند که بدون دلیل بوده و منصفانه نیست.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: دست اندرکاران حوزه از گذشته تاکنون تلاش دارند که تغییرات را عاقلانه و مستدلانه انجام دهند و هیچ موقع برنامه ای با تحکم انجام نشده است.
امام جمعه قم بیان داشت: جلسات نقد و بررسی بسیاری در این موضوع برگزار شده تا بتوانیم کتابی قابل قبول به مدارس علمیه ارائه نماییم.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به ویژگی ها و سیر کار در تغییر متون، اظهار داشت: نخستین کاری که درباره تغییر متون انجام شد، تشکیل کارگروهی در معاونت آموزش و دبیرخانه شورای عالی جهت آسیب شناسی نسبت به برنامه موجود حوزه بود تا نقاط ضعف و قوت را بشناسیم؛ البته مقرر شد نقاط قوت حفظ شود.
وی ابراز داشت: هدف گذاری برای سطح یک به عنوان دوره عمومی آموزشی از دیگر برنامه ها در این سیر تحول بوده است.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: قرار دادن جامعیت علمی نسبی اخلاقی و مهارتی، توجه به ابعاد نظری و عملی در برنامه، توجه به تفاوت های طلاب ورودی، تناسب سازی زمان، انعطاف حجم دروس آموزشی میان کمترین و بیشترین حجم، آشنایی با محتوای قرآن کریم، آشنایی با برخی از متون حدیثی، پررنگی اخلاق و آداب اسلامی، پررنگی صرف و نحو کاربردی، مهارت افزایی در مباجث پژوهشی، گنجاندن روش تدریس و تبلیغ و ... از جمله ویژگی های برنامه های آموزشی جدید حوزه است.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: در این طرح، کتب با نگاه واقع بینانه بررسی و برخی به کنار گذاشته شد تا متون جدید جایگزین شود.
امام جمعه قم بیان داشت: در این طرح تا به امروز 35 کتاب تدوین شده است که تحول بسیار مناسبی می باشد؛ البته کتاب هیچ موقع تأمین کننده نظر همه اساتید نیست و اشکال وارد است.
آیت الله حسینی بوشهری در پایان اظهار داشت: تاریخ تصویب این برنامه جدید در تاریخ 24/2/91 بوده اجرای آن از سال گذشته آغاز شده و در سال تحصیلی جدید در 107 مدرسه اجرا خواهد شد که 25 مدرسه آن در قم می باشد.