به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نمایندگان در جلسه علنی امروز دوشنبه 13 اردیبهشت ماه در جریان بررسی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه کشور، ماده الحاقی 7 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب ماده الحاقی 7؛ به منظور ایجاد سازوکارها تأمین منابع مالی پایدار برای توسعه زیرساخت و ناوگان حمل و نقل کشور تشویق، حمایت و مشارکت در سرمایه گذاری زیرساختها، بیمه سرمایه گذاریها در حوزه حمل و نقل و مشارکت در ساخت، توسعه و نگهداری شبکهها و زیرساختها، صندوق توسعه حمل و نقل با سرمایه اولیه ده هزار میلیارد ریال از منابع عمومی دولت و یکصد و نود هزار میلیارد ریال از داراییهای دولت که در اختیار وزارت راه و شهرسازی، سازمانها و شرکتهای تابعه و وابسته به آن قرار دارد، با استفاده از منابع پیشبینی شده در این ماده و نیروی انسانی موجود وزارت راه و شهرسازی و با شخصیت حقوقی مستقل دولتی وابسته به وزارت راه و شهرسازی تشکیل میشود.
این صندوق، طبق اساسنامه خود و در چارچوب مصوبات هیئت امنا متشکل از وزرای راه و شهرسازی و امور اقتصادی دارایی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور توسط هیئت عامل، فعالیت مینماید.
1-شرایط و مقررات فعالیت، منابع، مصارف، انحلال، ارکان صندوق، وظایف و اختیارات هیئت امنا و هیئت عامل، به موجب اساسنامه آن صندوق است که بنا به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و هماهنگی وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، حداکثر ظرف مدت 3 ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیئت وزیران میرسد.
2- در صورت انحلال صندوق، کلیه اموال و داراییهای آن پس از کسب تعهدات و بدهیها، به دولت تعلق دارد.
3- فعالیتهای صندوق از هرگونه مالیات و عوارض معاف است.
4- منابع صندوق عبارتند از:
الف- سرمایه اولیه دولت از طریق سازوکار بودجههای سنواتی تأمین میشود.
ب- تمام یا بخشی از عوارض خودرو، جاده، سوخت که در قوانین درج گردیده است براساس اساسنامه مصوبه هیئت دولت.
پ-درآمدهای حاصل از طرحهای دولتی که بهره برداری و نگهداری آن به بخش غیردولتی واگذار میشود.
ت- درآمدهای حاصل از پروژههای مشارکتی که استهلاک اصل و فرع سرمایه گذاری آن اتمام یافته و به دولت منتقل شده است.
ث- درآمد حاصل از واگذاری املاک و اراضی مازاد وزارت راه و شهرسازی
ه- انجام کلیه عملیات پولی صندوق صرفا از طریق بانکهای دولتی و غیردولتی طرف قرارداد عاملیت با صندوق، صورت میگیرد. صندوق موظف است منابع مالی خود را صرفا در بانکهای طرف قرارداد، سرمایه گذاری نماید و اعطای تسهیلات و ارائه تضامین به متقاضیان متناسب با سرمایه گذاری صندوق نزد بانکهای عامل صورت میپذیرد.
انتهای پیام/