مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر از آغاز طرح هوشمند سازی شبکه های توزیع برق خبر داد و گفت: عملیات اجرای این طرح با نصب 400هزار کنتور(AMI) در بخش صنعتی و کشاورزی شروع می شود.

آرش کردی مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توانیر در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص رویکرد شرکت توانیر برای تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: بحث اقتصاد مقاومتی با چند هدف اصولی در وزارت نیرو و شرکت توزیع برق به صورت ویژه دنبال می شود که مهمترین آن ها کاهش تلفات برق در حوزه توزیع است و بر اساس اهداف تعیین شده در سال 95 این نرخ باید تک رقمی شود.

وی ادامه داد: در ابتدای سال 92 میزان تلفات برق 15.5 درصد بود که این رقم در پایان سال 94 به 11 درصد کاهش پیدا کرد و تمام تلاش شرکت توانیر این است که در سال 95 برای اولین بار این عدد به کمتر از 10 برسد.
 
وی تصریح کرد:همچنین افزایش راندمان نیروگاه های برق، اهمیت ویژه ای دارد و  برهمین اساس طی سال گذشته 1.4 درصد به راندمان تولید برق حرارتی افزوده شده است.

وی افزود: در سال جاری اجرای هفت هزار مگاوات بخش بخار سیکل ترکیبی در دستور کار قرار دارد که به سبب آن بدون آنکه سوخت بیشتری سوزانده شود هفت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد.

وی ادامه داد: این امر باعث افزایش راندمان نیروگاه ها از 32 درصد به 47 درصد می شود و بهره برداری کامل و در قرار گیری آن در مدار طی 36 ماه آینده انجام خواهد شد.

آغازهوشمند سازی کنتور ها

کردی با اشاره به آغاز طرح هوشمند سازی شبکه های توزیع برق اظهار داشت: امروزه مدیریت مصرف انرژی یکی از مهمترین عامل های برای توسعه صنعت هر کشوری است که در صنعت برق این امر با اجرایی شدن طرح فهام، رنگ و بوی جدی تری به خود می گیرد.

وی ادامه داد:هوشمند سازی شبکه های توزیع با عملیات اجرایی نصب 400هزار کنتور(AMI)طرح فهام(فراسامانه هوشمند اندازه‌گیری و مدیریت انرژی) ابتدا در بخش صنعتی و کشاورزی سپس در بخش خانگی انجام خواهد شد.

انتقال تکنولوژی به شرط انتقال دانش فنی 

مدیر عامل شرکت توانیر از جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت برق خبرداد و گفت: زمینه های سرمایه گذاری در کشور فراهم شده است و ما در حوزه برق نیز به دنبال جذب سرمایه گذاری خارجی هستیم.

وی تاکید کرد:این سرمایه گذاری به نحوی خواهد بود که توان داخلی تضعیف نشود و اگر تکنولوژی جدیدی به کشور وارد شود به همراه دانش فنی آن خواهد بود که کردی در این زمینه به انتقال تکنولوژی برای نیروگاه های با راندمان بالای 55 درصد و در حدود 10هزار مگاوات خبر داد که  در سال جاری کلید می خورد.

کردی از توجه شرکت توانیر به انرژی ها نو و تجدید پذیر گفت که در کنار آن نیز تولید پراکنده تقویت و مراکز تولید و توزیع برق بین مراکز مصرف پخش خواهند شد؛سال گذشته از این محل 160 مگاوات و در بخش انرژی های نو،تجدید پذیر و برق آبی حدود 2500 مگاوات به تدریج درمدار قرار خواهند گرفت و تا پایان برنامه ششم توسعه 20 تا 24 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد.
 
صنعت برق نیازمند نگاه اقتصادی  

حسین امیری خامکانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز صنعت برق را یکی از صنایع حساس کشور دانست که حیات اجتماعی و فیزیکی مردم به آن وابسته است.

وی در خصوص نحوه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی دراین صنعت گفت:با توجه به اینکه صنعت برق یک صنعت زیرساختی در کشور است استقلال در بخش توزیع، نخستین قدم در راستای اقتصاد مقاومتی است همچنین نگاه به این صنعت باید نگاه بنگاهداری باشد یعنی به اقتصاد برق پرداخته و آن را پرورش دهیم.

امیری خامکانی افزود: توسعه بیشتر این صنعت  و افزایش ظرفیت تولید برق نیاز به فناوری های به روز شده در سطح جهانی دارد و باید در این صنعت مقاوم سازی صورت بپذیرد چراکه پیشرفت این صنعت زمینه را برای توسعه اقتصاد کشور  فراهم می کند.

وی ادامه داد: تغییر کنتورهای برق و هوشمند سازی اندازه‌گیری و مدیریت انرژی در بحث مدیریت مصرف بسیار موثر خواهد بود و سبب کاهش فشار به شبکه برق رسانی در ساعات پیک مصرف خواهد شد.

 سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان به لزوم افزایش ظرفیت تولید برق و صادرات آن تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت های موجود آب و گاز کشور در جهت تولید برق هم برای استفاده داخل و هم برای رفع نیاز کشورهای همسایه استفاده کرده، همچنین می توانیم از این طریق به تبادل کالا های اساسی همانند آب از کشور های همسایه بپردازیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار