به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از کرمانشاه؛ دکترجانبخش بیماریهای عفونی و تب دار گفت: تب مالت یك بیماری مشترك انسان و دام محسوب می شود كه بیشتر از طریق لبنیات به انسان منتقل می شود.
بستنیهای تابستانه، به دلیل شیر و خامه ی به كار رفته در آنها قابلیت انتقال تب مالت به انسان را دارند و با توجه به اینكه باكتری تب مالت در خامه و بستنی از ماندگاری طولانی برخوردار است، بستنیها به عنوان یكی از منابع آلوده ی پنهان تب مالت به شمار می آیند، چرا که در فصل بهار و تابستان كه در واقع فصل زایمان و شیردادن دام هاست، احتمال همهگیری تب مالت هم بیشتر می شود.
جانبخش افزود :یكی دیگر از مشكلاتی كه در ارتباط با افزایش شیوع بیماری تب مالت وجود دارد، ذبح و كشتار غیر بهداشتی دام است،:وی همچنین به مشکلات در مورد انتقال بیماری از گوشت می گوید: چنانچه گوشت ها پس از ذبح به مدت 24 ساعت در سردخانه ی بالای صفر درجه نگهداری شوند، به علت کاهش دمای گوشت، عامل بروسلوز(تب مالت) در آن از بین می رود و این کار، عملی است که در تمام کشتارگاهها صورت می پذیرد، بنابراین گوشت نقش چندانی در اشاعه ی بیماری ندارد و آن چیزی که باید تحت نظارت قرار گیرد، محصولات لبنی است.
جانبخش نیز افزود : تب مالت انسانی بازتاب مستقیم تب مالت دامی است و كنترل نكردن آن در دام در واقع كنترل و پیشگیری از این بیماری را در انسان سخت تر می كند. باكتری تب مالت قدرت تهاجمی زیادی دارد و قابلیت نفوذ به پردههای مخاطی دهان، حلق، بینی، مخاط ملتحمه ی چشم و ریهها را دارد.
انتهای پیام/پ