به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ ابراهیم محمدی گفت: در حال حاضر ما درسطح کشور با کمبود 100 هزار پرستار مواجه هستیم.
وی یکی از علل این کمبود را مهاجرت پرستاران عنوان کرد و افزود: متاسفانه سالیانه حدودهزار پرستاراز کشور به خارج از مرزهای ایران مهاجرت میکنند.
مدیر امور بینالملل نظام پرستاری کشور از افزایش 300 درصدی مهاجرت پرستاران در ماه آغازین سال جاری خبر داد و اظهار کرد: در فروردین ماه امسال 30 پرستار برای مهاجرت اقدام کردند که نسبت به فروردینسال گذشته با مهاجرت هفت پرستار 300 درصد رشد داشته است.
محمدی با بیان اینکه پرستارانی که قصد مهاجرت دارند برای گرفتن تاییدیه مدرک خود به نظام پرستاری مراجعه میکنند، گفت: فرم نظر سنجی در نظر گرفته شده و از پرستارانی که قصد مهاجرت دارند میخواهیم تا دلایل مهاجرت خود را عنوان کنند.
وی تصریح کرد: عمده این افراد فشار کاری بسیار و حقوق و مزایای پایین را علت مهاجرت خود عنوان کرده و بیان میکنند که با اجرای طرح تحول نظام سلامت فشار کاری آنها چند برابر شده، اما حقوق و مزایای آنها تغییر چندانی نداشته است و همین امر موجب بی انگیزه شدن و تمایل آنها به مهاجرت شده است.
مدیر امور بینالملل نظام پرستاری کشور مقصد اول مهاجرت پرستاران را کاناد عنوان کرد و افزود: بعد از کانادا، استرالیا و کشورهای حوزه خلیج فارس در رتبههای بعدی مقصد مهاجرت پرستاران قرار دارند.
محمدی عنوان کرد: علت تمایل پرستاران برای مهاجرت به این کشورها، علاوه بر حقوق و مزایای مناسب، ارزش و اعتباری است که در این کشورهای به کار پرستاری داده میشود.
این مسئول پرستاران را سرمایههای کشور عنوان کرد و افزود: این افراد چهار سال در ایران تحصیل کردهاند و حال که زمان بهره وری آنها رسیده، نباید بگذاریم از ایران بروند و باید شرایط را بگونهای فراهم کنیم که این افراد در ایران بمانند و به هموطنان خود خدمت کنند.
محمدی افزود: چنانچه بتوانیم نسبت فشار کاری و حقوق و مزایا را به حد معقولی برسانیم، قطعا جلوی روند مهاجرت پرستاران گرفته خواهد شد.
انتهای پیام/پ