محققان زوریخ موفق به کشف سلول‌هایی شده‌اند که می‌تواند در درمان بیماری دیابت بسیار راهگشا باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر بیماری مبتلا به دیابت نوع 2 باشد، توانایی تولید انسولین در بدنش کاهش می‌یابد و معمولا این مشکل بر اثر کاهش سلول‌های بتا در پانکراس بوجود می‌آید. به همین علت محققان و دانشمندان همواره در صدد یافتن راهی برای جایگزین کردن سلول‌های مورد نیاز بوده‌اند اما موفقیت در این زمینه بسیار دشوار بوده است.

در بیشتر موارد، برای موفق شدن در این کار دستگاه ایمنی بیمار باید کمی تضعیف می‌شد که همین عامل بسیار مشکل‌ساز بود؛ خوشبختانه  پس از تلاش‌های فراوان، دانشمندان زوریخ توانستند با کمک سلول‌های بنیادین سلول‌های عملکردی بتا را شبیه‌سازی کنند. آن‌ها سلول‌های بنیادی را از بافت‌های چربی بیماری 50 ساله بدست آوردند.


در ابتدا آن‌ها سلول‌های بنیادی اندوژن را از باقی‌مانده بافت‌های چربی بیمار بدست آوردند. سپس، در محیطی آزمایشگاهی به کمک شبکه‌ای بسیار پیچیده از ژن‌ها با نرم‌افزار ژنتیکی توانستند الگویی از رشد عوامل دخیل در مراحل پرورش سلول‌های مشابه بتا را با کمک سلول‌های بنیادی بدست آورند.

در پایان پس از تلاش‌ها و آزمایش‌های فراوان، آن‌ها توانستند بدون تضعیف سیستم ایمنی بدن بیمار، انسولین را در بدن او ذخیره کنند و عملکرد از بین‌رفته سلول‌ها را دوباره به آن‌ها بازگردانند تا بتوانند مانند سابق انسولین طبیعی تولید کنند.

نتایج این تحقیق باارزش و سودمند در مجله «ارتباطات طبیعی» منتشر شد که می‌تواند سنگ بنای پیشرفت‌های بعدی دیگر در زمینه درمان و مهار بیماری دیابت باشد.


منبع: Gizmag
Daily Mail


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار