به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "عبدالرضا رحماني فضلي" وزير كشور جمهوري اسلامي ايران در نخستين روز ورود خود به نيويورك با يوري فدوتوف معاون دبير كل سازمان ملل و مدير اجرايي كميته مبارزه با جرائم و مواد مخدر ديدار و گفت و گو كرد.
وي در اين ديدار ضمن اشاره به اين كه نخستين روز نشست هاي سه روزه مجمع عمومي پيرامون مسئله مواد مخدر و راه هاي مبارزه با آن فردا برگزار مي شود، گفت: در اين نشست موضوع كنوانسيون ها و نتايج فعاليت هايي كه در چهارچوب اين كنوانسيون ها تا كنون صورت گرفته مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
رحماني با اشاره به اين كه ايران همواره يكي از كشورهاي موثر و فعال در زمينه مبارزه با مواد مخدر شناخته شده و مورد توجه ويژه جهان قرار دارد، گفت: در ديدار امروز نيز معاون دبير كل سازمان ملل و ساير حاضرين تلاش هاي ايران در اين زمينه را مورد تاكيد قرار دادند و از ايران بعنوان كشوري كه تا كنون چهل درصد از كشفيات مربوط به قاچاق مواد مخدر را انجام داده ، قدر داني كردند.
وي گفت: يكي از مسائلي كه هيات ايراني در اين نشست به آن اشاره كرده مسئله همكاري هاي بين المللي بيشتر براي مقابله با قاچاق مواد مخدر و ريشه كن كردن اين پديده بود و اين كه بسياري از كشور ها تا كنون موضوع تحريم ها را بهانه و توجيهي براي عدم همكاري با ايران ذكر مي كردند.
وي افزود : ما در اين گفت و گو ها به ان ها گفتيم حالا كه تحريم ها برداشته شده و منعي وجود ندارد ما از اين كشور ها انتظار همكاري هاي بيشتري را داريم.
وزير كشور ادامه داد ، در اين ديدار همچنين خواستار برگزاري نشستي به رياست ايران و به منظور نظم و ساماندهي به شيوه هاي مبارزه با قاچاق و قاچاقچي در مقر سازمان ملل شده تا در آن بر سر آگاهي از شيوه هاي انتقال و تحويل مواد،سران گروه ها و سازمان هاي قاچاق و ساير تدابير ضروري براي مقابله با اين پديده توافق هايي صورت بگيرد و در سايه اين توافق ها به يك برنامه جامع عملي دست پيدا كنيم.
وي با تاكيد بر اين كه موضوع مواد مخدر يك مسئله انساني و بين المللي است و هيچ كشوري به تنهايي قادر به مقابله وريشه كن كردن آن نيست؛ گفت: ايران به دليل همسايگي با كشور افغانستان كه منشا توليد و انتقال مواد مخدر است تا كنون بيشترين هزينه ها را در اين رابطه پرداخت كرده است.
رحماني فضلي اضافه كرد: كه با توجه به ابعاد وپي آمد هاي انساني اين پديده در كل جهان ما اميدواريم اين نشست ها به تصويب يك سند بالادستي با ضمانت اجرايي قوي و دستور العمل هاي مشخصي منجر شود تا بتواند تسهيلاتي را در همكاري هاي بين المللي براي پرداختن به اين معضل فراهم كند.
وزير كشور با اشاره به اين كه سازمان ملل درگذشته وعده تسهيلات و كمك هايي در اين زمينه را به ايران داده بود، گفت: تا اين لحظه هنوز به اين وعده ها عمل نشده و اگر كمكي صورت گرفته در سطح برگزاري نشست هاي منطقه اي و تامين هزينه هاي مربوط به اين نشست ها بوده در حالي كه ايران به كمك مالي نيازي ندارد و توقع ما در سطح تامين تجهيزات مربوط به شيوه مقابله با اين پديده و بخصوص سگ هاي مواد ياب است كه از نياز ها و ابزار هاي اوليه مورد استفاده در اين زمينه بشمار مي روند.
انتهای پیام/