به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع گرانی سیگار و سلامت مردم با حضور "محمدمهدی مفتح" نماینده مجلس شورای اسلامی و "محمدرضا مسجدی" رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور در گفتگوی ویژه خبری امشب دوشنبه 30 فروردین ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گران شدن سیگار، کاهش مصرف آن را به دنبال خواهد داشت
در ابتدای این بحث محمدرضا مسجدی رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور به عنوان موافق گران شدن قیمت سیگار اظهار داشت: 3 ماه قبل اجلاس توسعه پایدار برگزار شد که بیانیه این اجلاس اعلام می کند سیگار مهم ترین بازدارنده توسعه پایدار در کشورهای جهان سوم است چون بیشترین بار را به درآمد خانواده و بودجه حکومتی تحمیل می کند.
وی اضافه کرد: بانک جهانی نیز علی رغم این که یک سازمان بهداشتی نیست نیز اعلام می کند برای مقابله با بیماری های ناشی از سیگار و آسیب هایی که مصرف آن به خانواده و جامعه تحمیل می کند باید سیگار را گران کرد.
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور تصریح کرد: صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و سازمان بهداشت جهانی در 28 کشور دنیا مطالعه ای نسبت به این موضوع انجام دادند که نتیجه این مطالعه آن بود که هر ده درصد افزایش قیمت سیگار 8 درصد مصرف آن را کاهش می دهد.
مسجدی یادآور شد: آمریکایی ها از سال 1968 شروع به افزایش قیمت و محدود کردن مصرف سیگار در این کشور کردند که این اقدام آن ها سبب شد مصرف سیگار در مردان آمریکایی از 52درصد به 28 درصد برسد.
محمدمهدی مفتح نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این بحث اظهار داشت: این اصل، اصل روشنی است که هر چه قیمت مصرف کننده افزایش پیدا کند مصرف آن کاهش پیدا خواهد کرد اما آن چه که واقعیت بازار ما نشان می دهد این است که نزدیک به 40، 50 درصد بازار فعلی سیگار قاچاق است.
افزایش قیمت سیگار افزایش قاچاق را به دنبال دارد
وی تصریح کرد: اگر قاچاق نداشتیم می توانستیم با افزایش قیمت و عوارض قیمت مصرف کننده را افزایش و مصرف را کاهش دهیم اما وقتی قاچاق در کشور وجود دارد و میزان آن قابل توجه است هر چه قیمت را افزایش دهیم باعث می شود که حاشیه سود قاچاقچی سیگار بیشتر شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان ساخت: ما باید تلاش کنیم که قیمت مصرف کننده را با شیوه های متناسب و با مشخصات اقتصاد ملی خود افزایش دهیم.
هیچ رابطه ای بین افزایش مالیات سیگار و کاهش مصرف آن وجود ندارد
محمدحسین برخوردار مدیر عامل شرکت دخانیات نیز در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری امشب بیان داشت: آمارها نشان داده که هیچ رابطه ای در مورد این که مالیات را افزایش دهیم، مصرف کاهش پیدا خواهد کرد وجود ندارد بلکه این موضوع تنها سبب می شودقاچاق افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به این که دخانیات ایران تحت وزارت بهداشت و استاندارد است گفت: با افزایش قیمت سیگار مخالفم لذا باید بر حسب نوع فرهنگ تصمیم گیری کرد.
شرکت دخانیات 700 میلیارد تومان بدهی دارد
مدیر عامل شرکت دخانیات با بیان این که باید فرهنگ سازی را از مهدکودک ها آغاز کرد تا از مصرف سیگار جلوگیری کنیم اظهار داشت: شرکت دخانیات 700 میلیارد تومان بدهی دارد
برخورداراظهار داشت: این بدهی از 2 سال پیش که سهام شرکت دخانیات به صندوق بازنشستگی واگذار شد وجود دارد
ایرج حریرچی در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به این که هدف کاهش مصرف سیگار میان آحاد جامعه است گفت:درآمدی که از مصرف سیگار حاصل می شود باید صرف پیشگیری از مصرف سیگار، آموزش، ارتقا و آگاهی بیشتر مردم برای عدم استعمال و نظارت برنحوه تولید شود.
سالانه نزدیک 60 هزار نفر به دلیل مصرف سیگار جان خود را از دست می دهند
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که سالانه 20 تا 30 هزار میلیارد تومان از منابع کشور صرف عوارض مربوط به سیگار می شود خاطر نشان کرد: متاسفانه سالانه نزدیک 60 هزار نفر به دلیل مصرف سیگار جان خود را از دست می دهند.
وی با اشاره به این که طبق شواهد به دست آمده افزایش مالیات منجر به کاهش مصرف می شود گفت: در کشوری زندگی می کنیم که مالیات سیگار از همه کشورها پایین است.
حریرچی با اشاره به این که در چند سال گذشته مالیات بر سیگار کاهش یافته است به طوری که 260 میلیارد رسیده است افزود: وزارت بهداشت به دنبال درآمد حاصل از سیگار نیست لذا باید مصرف سیگار کاهش یابد.
مفتح در ادامه برنامه با اشاره به این که باید مصرف سیگار کاهش یابد گفت: باید برای کسانی که سیگار مصرف می کنند سیگار نسبتاً سلامت تری را در اختیار آن ها قرار داد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات یکی از مسئولین مبنی بر این که برخی از سیگارهای مکشوفه قاچاق به قدری آلوده است که در کشور معدوم شد گفت: با ورود سیگار غیرمجاز به کشور دولت به حقش نمی رسد زیرا سیگارهای قاچاق از نظر سلامت مضرتر از سیگارهای معمولی هستند.
وی با تاکید بر این که با مصرف سیگار به طور کامل مخالفم افزود: تا زمانی که مصرف سیگار صورت می گیرد باید سیگار مجاز استفاده کرد.
باید در رابطه با مصرف سیگار تصمیم عقلایی گرفت
مفتح با اشاره به این که باید به گونه ای تلاش کرد تا مملکت به درستی اداره شود ادامه داد: در درجه اول باید به فکر سلامتی مردم باشیم لذا باید در رابطه با مصرف سیگار تصمیم عقلایی گرفت پس با افزایش قیمت سیگار می توان منجر به کاهش مصرف شویم.
انتهای پیام/