بحران رهبری که پس از مرگ ملاعمر دامنگیر طالبان شده، نزدیکی روابط این گروه با دیگر گروه‌های خارجی از جمله القاعده در پی داشته است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، بحران رهبری که پس از مرگ ملاعمر دامنگیر گروه طالبان شده، نزدیکی روابط این گروه با دیگر گروه های خارجی از جمله القاعده در پی داشته است.

این مطلب را  جنرال جان نیکلسون؛ فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان عنوان کرد و گفت:  این رابطه ممکن است بر برنامه‌های نیروهای خارجی ناتو و آمریکا مبنی بر خروج از افغانستان از ماه سپتامبر تاثیر بگذارد.

نیکلسون در این باره می‌گوید: اکنون ما شاهد همکاری آشکاری بین طالبان و گروه‌های مرتبط با القاعده پس از سال ۲۰۰۱ و حمله به برج های دوقلو در امریکا هستیم. نگرانی ما این است که دلیل گسترش قدرت طالبان در افغانستان به دلیل همکاری آن با چنین گروه‌هایی باشد.

فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان معتقد است، این ارتباط از نیاز به پیروزی در جنگ بر سر رهبری این گروه نشأت می‌گیرد. به همین دلیل ملا اختر مجبور به ایجاد ارتباط نزدیک‌تر با گروه‌هایی چون شبکه‌ حقانی و القاعده است.

وی توضیح می‌دهد: زمانی که ملاعمر زنده بود فاصله خود با القاعده را حفظ می‌کرد اما می‌بینیم که ملا اختر این فاصله را حفظ نمی‌کند و به نظر من این از فقدان مشروعیت ملااختر ناشی می‌شود.

اکنون القاعده که به گفته مقامات آمریکایی بین "۱۰۰ تا ۳۰۰" نیرو در افغانستان دارد، دوباره به یکی از اهداف ماموریت ضد تروریستی امریکا در افغانستان تبدیل شده است در حالی که بسیاری از سازمان‌های نظارتی مستقل این برآورد را بسیار پایین و خوش‌بینانه توصیف می‌کنند و معتقدند تعداد نیروهای این گروه‌ها بیشتر از این آمار است.

القاعده طی سال‌های اخیر از اهمیت کمتری در شرایط افغانستان برخوردار بوده در حالی که طالبان با تعداد چند هزار نفره نیروهایش در مجموع مناطقی را تحت اشغال خود درآورد.

واضح است که با توجه به این شرایط نتیجه گیری نیکلسون هرچه که باشد، ماموریت ضد تروریستی آمریکا در افغانستان سال آینده ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.