به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نیوزویک در مطلبی با انتقاد از روابط تجاری روزافزون شرکتهای غربی با ایران نوشت: در ماه ژوئیه سال جاری شرکت هواپیمایی «بریتیش ایرویز» شش پرواز هفتگی مستقیم خود از لندن به تهران را از سر خواهد گرفت و اگر شما در هواپیماهای "درجه یک" به ایران سفر کنید، احتمالا با تجار خوشنامی روبرو خواهید شد که می روند تا محصولات و فناوری های روز خود را در یکی از بکرترین بازارهای باقیمانده جهان به فروش برسانند.
درست هفته گذشته، نوبت «ماتئو رنتسی» - رئیس جمهور ایتالیا - بود تا حدود دویست بازرگان ایتالیایی را با خود به ایران ببرد. غول صنعت هوانوردی یعنی بوئینگ نیز به تازگی به امید انجام بزرگترین معامله دهه اخیر با ایران وارد مذاکره شده است.
تمامی این تکاپوها پس از آن آغاز شد که ایران و غرب با امضای یک توافق چندجانبه در دوم آوریل 2015 (13 فروردین 1394) به مناقشه هستهای طولانی مدت خود پایان دادند و متعاقب آن، تحریم های چندجانبه بین المللی علیه ایران نیز از 16 ژانویه 2016 (26 دی 1394) برداشته شد.
ایران دارای ذخایر نفتی و معدنی فوقالعادهای است و بنابراین، در شرایطی که بخش اعظمی از اقتصاد جهان با رکود مواجه است، میتواند به زودی به یک بازار بزرگ با رشد بسیار سریع تبدیل شود.
اما تجارت با ایران یک پرسش اخلاقی را برای ما مطرح می کند. شرکت هایی که در هر زمینهای وارد عرصه تجارت می شوند اغلب با این پرسشهای نهادهای نظارتی مواجه می شوند که آیا تجارت آنها به محیط زیست آسیب نمیزند؟ آیا آنها در تجارت خود صادق و منصف هستند؟ آیا به فکر کارمندانی که برای آنها کار می کنند یا سهامداران یا افرادی که محصولات و خدمات آنها را خریداری میکنند، هستند؟ اما هیچکس از آنها نمی پرسد که آیا روابط تجاری شما با ایران حمایت از نقض حقوق بشر به شمار نمی رود؟
این نشریه در ادامه اتهامات بی اساس غرب علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: «ایران در حال حاضر از سوی نهادهای بین المللی متهم به نقض حقوق بشر و پاکسازی قومی و فرهنگی، شکنجه و نقض حقوق زنان، روزنامهنگاران و وکلا و اعمال تبعیض علیه اقلیتهای قومی و مذهبی است.»
در چنین شرایطی این پرسش مطرح می شود که آیا تجارت با ایران بدون تقویت رفتار کنونی این کشور امکانپذیر است؟ مطمئنا برای کسانی که دغدغه اخلاق دارند، تجارت با ایران مشکلساز است و تاریخ، افراد و نهادهایی که با دولتهای ناقض حقوق بشر همکاری می کنند را نخواهد بخشید.
این نشریه در ادامه ادعاهای مضحک خود، کوشید کشورمان را در قالب یک مقایسه عجیب، به «آلمان نازی» شبیه نشان دهد و نوشت: روابط تجاری با آلمان نازی را به یاد بیاورید. آنها از منافع اقتصادی ناشی از روابط تجاری خود با دنیا اردوگاههای کار اجباری ساختند. شرکت هایی که در آن زمان با آلمان نازی داد و ستد کردند و شرکت هایی که با دولت آپارتاید آفریقای جنوبی همکاری تجاری برقرار کردند، حتی امروز هم پس از گذشت سالها از برداشت های منفی گستردهای که درمورد آنها وجود دارند رنج می برند.
در پایان ادعاهای مطرحشده در این گزارش، نگارنده نتیجه میگیرد: شرکت هایی که با چالش همکاری با چنین دولت هایی مواجهند اغلب برای اقناع دیگران چنین استدلال می کنند که فعالیتهای تجاری آنها می تواند تغییرات مثبتی در این کشورها ایجاد کند. اما این استدلال تنها زمانی صدق می کند که این شرکت ها به ضوابط اخلاقی خود پایبند بوده و خود را در اقدامات تبعیض آمیز دولت ها شریک نکنند.
حال اگر تجارت با ایران به بهبود این شرایط کمک کند، می توان گفت که شرکت ها در کنار تجارت به تعهدات اخلاقی خود نیز عمل کردهاند؛ در غیر این صورت، بهتر است در مورد روابط تجاری خود با ایران تجدید نظر کنند.
انتهای پیام /
به نظرم مشکل از اینجا نشات میگیره که هر روزنامه آمریکایی هر چی دلش می خواد علیه کشور ما می نویسه یه روزنامه ایرانی اینقدر جرات نداره اینها رو به نسلشون که بهش افتخار می کنند {میمونها هر چند بهتر از اینها هستند} وصل کنه . این از اینجا که زبان عربی داره ولی انگلیسی نداره که باهاش جواب دندان شکنی بده . {این جرات خبرنگاری که میگن کوش} متن می خواید پره، گفتن و نوشتن که مالیات نداره براتون.
وقتی یه خبرنگار یا نویسنده یه مطلب هنوز پاش رو تو ایران نذاشته {مثلا اعضای احمق و کودن سنای آمریکا یا برخی کشورهای دیگه یا حتی یکی از وزرا یا معاونین یا حتی مشاورینشون} خب چه انتظاری ازشون دارید ، انتظار دارید بگن حقوق بشر رعایت میشه {اصلا این حقوق بشر چی هست که همه ازش حرف میزنن ولی هنوز به جمع بندی کلی براش نرسیدن این همه آدم هم براش کشته شدن یا میشن کسی هم ککش نمیگذه } .
وقتی سازمانی که ملل هستش {که به نظرم درش تخته بشه بهتره یا حداقل نوای جدای از امریکا رو براش سر بدن} حقوق بشری رو رعایت نمیکنه کسی شکایتی نمیکنه {مثلا دادگاه لاهه داریم} خب انتظاری هم نیست .
البته ایران هم وضعیت گل و بلبل نیست ولی حداقل چیزی رو که ما لمس می کنیم قابل درکه ولی اونا چی رو باید درک کنند.
وقتی هنوز با یه ایرانی چاق سلامتی نکردن دعوت نشدن بهشون خوش نگذشته، نیومدن ببینن این همه انسان از سایر نقاط میاد ایران آیا نظرش همونه که اینها می گن اصلا چرا تا حالا صدا و سیما و این خبرگزاری و یا سایر خبرگزاری ها یه فیلم چند هزار دقیقه ای از نوع رفتار ایرانی ها با خارجی ها و لذت سفرشون به ایران به صورت بین المللی رو ضبط و پخش نمیکنه اونم با تکرار هر روزه و مدلهای مختلف شبکش رو هم که داریم نت هم که هست شبکه های مجازی هم که فراوان شمام که سرعت نتتون عالی فیل میل هم که ندارید پس چرا اینقدر کندید .
جرات چاپ دارید بسم الله
موفق باشید
1.آیا این قدر از حرف خود مطمئن هستید؟وقتی به حکومت ها در تاریخ دور و نزدیک نگاه می کنیم,می بینیم حکومت هایی که با سرکوب و کشتار می خواستند حکومت کنند ,روزی نابود شدند.
آیا مطمئنید آمریکا استثناء است؟
2.ایران حکومتی است که 37 سال با شعار دین به قدرت نشسته است.آیا این قدرت روز به روز قوی تر نشده است؟توجه کنید که حکومت های غربی از اول مخالف این نظام بودند و در مخالف و ضدیت خود ثابت قدمند.
آیا رفتار با آلمان نازی این گونه بود؟
3.زمانی در کتابی خواندم(یونانی ها خود را آدم می دانستند ولی بردگان و دیگر انسان ها را در حد حیوان می دانستند و مثل حیوان با انها رفتار می کردند)
آیا حقوق بشر نزد شما همان معنی را دارد؟
چون آمریکا و انگلیس و شوروی مخالفش بودند نازی ها شدند جنایت کار
حالا بعضا بدوند دنبال کشورهای خارجی، با این امید که از اینها به ما خیر میرسه...
واین است برجام
صهیونیست
چون آمریکا و انگلیس و شوروی مخالفش بودند نازی ها شدند جنایت کار