استاندار خوزستان بر لزوم ایجاد هماهنگی بین دستگاه های استان جهت کنترل سیلاب و وضعیت بحرانی در پی آن تاکید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران از اهواز، عبدالحسن مقتدایی در جلسه شورای هماهنگی ستاد بحران استان که شامگاه گذشته (پنجشنبه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان این که در بارندگی های دو روز گذشته کار ساماندهی با برنامه ریزی صورت گرفته به خوبی پیش رفت، اظهار کرد: با حضور نیروی انتظامی و نیروهای امدادی، در عملیات تخلیه و امدادرسانی شاهد هماهنگی خوبی بودیم البته در بخش محلی باید مردم پیش از رسیدن نیروها از چگونگی کار امدادی مطلع باشند.

وی افزود: باید در شهرستان ها ارتباطات به صورت کامل وجود داشته باشد و تمام دستگاه های امدادی به آخرین اتفاقات مسلط باشند.

استاندار خوزستان با اشاره به بازدید امروز از وضعیت سد دز گفت: در مسیر به سمت دزفول متوجه شدیم که جاده مسدود است و پیش از آن کسی به ما اطلاع نداده بود که این مسیر مسدود شده است؛ این در حالی است که هماهنگی و اطلاع رسانی باید به خوبی در شهرستان ها برقرار باشد.

مقتدایی با اشاره به مدیریت شرایط سیلاب و بارندگی در استان در دو روز گذشته عنوان کرد: آمادگی خوبی وجود دارد و تمام دستگاه ها آمادگی کامل دارند. یک فاز بحران تمام شده است و فاز دوم آن امشب است و باید در این خصوص با دقت تمام، آمادگی داشته باشیم و اگر روستاها تاکنون تخلیه نشده اند باید با حکم قضایی تخلیه شوند.

وی با تاکید بر لزوم آماده باش تمام شهرستان ها عنوان کرد: شهرستانهای قرار گرفته در مسیر رودخانه کارون از شوشتر تا پایین دست باید کاملا در آماده باش باشند. مشاهد شده که برخی دستگاه ها که مسئولیت داشتند، در وضعیت جاری حضور نداشته اند که این امر نگران کننده است. دستگاه ها باید درک کاملی از آماده باش داشته باشند و تا بعد از ظهر شنبه مستقر باشند.

استاندار خوزستان ادامه داد: اگر راهی مسدود شد باید حتما مسیر جایگزین در نظر گرفت و در خصوص کمک پشتیبانی نیز باید تجهیزات لازم در اختیار دستگاه های مربوطه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه شرایط جوی اجازه امداد هوایی را فراهم نمی کند، عنوان کرد: باید به صورت کامل تمام شرایط را در نظر بگیریم و بر همین اساس اکنون هماهنگی خوبی با نیروهای مسلح انجام شده است.

مقتدایی گفت: احتمال آبگرفتگی برخی مناطق اهواز وجود دارد و به همین جهت لازم است از هم اکنون محلات شهر اهواز جهت رسیدگی و امدادرسانی بین دستگاه ها تقسیم شود. همچنین امکانات و تجهیزات از تمام دستگاه ها و یا صنایع باید در یک محل جمع آوری و آماده باشد تا در حداقل زمان به ماموریت اعزام شوند.

وی با بیان اینکه باید برای پیشگیری از خسارات تلاش شود، عنوان کرد: تمام موارد به دستگاه ها تذکر داده می شود. همچنین مسئولان در اظهارنظرها و بیانات باید دقت را رعایت کنند؛ ممکن است برخی اظهارنظرها تبعاتی داشته باشد یا شایعاتی مانند شایعه آسیب دیدن سد دز به وجود بیاید. خبرها باید به طور کامل و دقیق از طریق مسئولان مربوط در اختیار رسانه ها قرار گیرد.

استاندار خوزستان عنوان کرد: از مشکلاتی که داشتیم پیدا کردن دوستان بود؛ مسئولان اصلی را در ساعت 10 صبح پیدا کردیم در حالی که از ساعت 5 بامداد در روستاها با بلندگو وضعیت سیلاب اعلام می شد. باید مسئولان بدانند که اکنون چه شرایطی وجود دارد.

وی با بیان اینکه باید از تجمع مردم برای مشاهده افزایش سطح آب در رودخانه ها جلوگیری کرد، عنوان کرد: تجمع مردم برای مشاهده افزایش سطح آب رودخانه ها ممکن است معضلی ایجاد کند؛ باید دقت لازم را داشته باشیم که از یک حادثه دچار حادثه دیگری نشویم.

مقتدایی اضافه کرد: ممکن است امروز (جمعه) در اهواز مردم به تماشای رودخانه کارون بیایند؛ اعلام اخطار جدی می شود که در حاشیه رودخانه کسی مستقر نشود و حتی المقدور از نزدیک شدن به رودخانه جلوگیری شود.

وی ادامه داد: همچنین روستاهایی که لازم است تخلیه شوند باید در اسرع وقت تخلیه شوند؛ اجرای این امر نباید تنها به بخشداران اختصاص یابد بلکه دهیاران باید مستقیما وارد موضوع شوند و از هر عرصه دولتی که در روستاها وجود دارد باید استفاده شود.

استاندار خوزستان با اشاره به حجم ورودی آب به رودخانه کارون در مقطع اهواز گفت: باید به ورودی 5 تا 6 هزار مترمکعب در ثانیه آب فکر کنیم. شهرداران مناطق در اهواز هر کدام باید ستاد بحران تشکیل دهند؛ اکنون بحران در حال تبدیل شدن به بحران شهری است و باید تمام موارد را در نظرگرفته و پیش بینی های لازم انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه باید امکانات و تجهیزات صنایع استان در اختیار باشد، عنوان کرد: از تجهیزات منازل نیز باید استفاده شود و در خصوص ترافیک شهری نیز باید توجه شود و تذکر هایی داده شود مقتدایی با اشاره به تماس های هیات دولت در خصوص وضعیت است.

وی گفت: حساسیت مرکز بیش از حد بود؛ وزیر کشور چندین بار تماس گرفت، آقای جهانگیری و آقای نوبخت نیز تماس گرفتند. وزیر نیرو در منطقه حاضر است اما مدیران استان قابلیت انجام کار در شرایط بحرانی را دارند.

وی با اشاره به لزوم همکاری شهرداری و فاضلاب اهواز عنوان کرد: این امر بسیار اساسی است نقاط بحرانی تجمع آب به تفکیک شناسایی شده است.


انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.