محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص برنامههای معاونت درمان در سال جدید گفت: پوشش و دسترسی عادلانه جامعه به خدمات با کیفیت سلامت، حفاظت مالی از شهروندان در برابر هزینههای سلامت، ارتقاء کیفیت خدمات درمانی و مدیریت بیماریها، مدیریت منابع مالی و افزایش بهرهوری، ارتقای سطح آمادگی نظام سلامت در برابر فوریتهای پزشکی، حوادث و بلایا، استقرار نظام جامع سلامت باروری، ساماندهی موسسات پزشکی، اعتباربخشی و نظارت بر حسن اجرای برنامهها است.
وی در خصوص خدماتی که در راستای رسیدن به این سیاست ها در سال 95 در بخش استقرار نظام جامع سلامت باروری صورت گرفته است، عنوان کرد: در حال حاضر 62 مرکز خصوصی و دولتی در بخش درمان ناباروری داریم که از این تعداد 24 مرکز به بخش دولتی اختصاص دارد که در سال 95 با اضافه شدن 17 مرکز برای ناباروری این تعداد به 41 مرکز رسیده است که این مراکز در تمام استان ها برقرار می شود.
آقاجانی در پاسخ به اینکه آیا در مراکز ناباروری جدید تسهیلات جدیدی ارائه می شود، گفت: از جمله تسهیلاتی که در این مراکز ارائه می شود پوشش بیمه پروسیجرهای درمانی است.
وی تاکید کرد: افزایش دسترسی و حمایت مالی از بیماران صعبالعلاج، ارتقای ایمنی بیمار، ساماندهی خدمات دندانپزشکی، ارتقای فرایندهای خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی، حمایت از زوجین نابارور و بهبود مدیریت بیمارستانی از مهمترین برنامههای این معاونت در سال 95 است.
معاون درمان وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: براساس راهبردهای کلان حوزه معاونت درمان از جمله توسعه زیرساختها، توزیع عادلانه خدمات، تکمیل بسته خدمات و پوشش بیمهای، اصلاح تعرفهها و نظام پرداخت، مشارکت بخش خصوصی و دولتی و توانمندسازی و توسعه منابع انسانی و تلاش برای اتمام پروژهها در راستای ارتقای کیفیت خدمات درمانی به صورت جدیتر تلاش میکنیم.
آقاجانی در خصوص برنامه های معاونت درمان در حوزه استقرار نظام جامع سلامت باروری بیان کرد: در حوزه استقرار نظام جامع سلامت باروری با توجه به سیاستهای جمعیتی و سیاستهای کلی نظام سلامت سه برنامه کلی حمایت از زوجهای نابارور، ترویج زایمان طبیعی و توسعه و بهینهسازی بلوکهای زایمانی جزو اولویتهای حوزه درمان است که در این زمینه اقدامات قابل توجهی در دو سال اخیر صورت گرفته است که در سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی در ادامه گفت: در کنار حمایت مالی در درمان زوجهای نابارور، اقدامات دیگری مانند تجهیز بخشهای درمان ناباروری در مراکز، استانداردسازی فضای فیزیکی مراکز درمان ناباروری از نظر تعداد بخشها و مراکز، ایجاد مرکز و بخش درمان ناباروری و تشکیل بانک اطلاعاتی زوج نابارور انجام میشود.
آقاجانی با بیان اینکه با برنامه ترویج زایمان طبیعی؛ حمایت بیش از 800 هزار زایمان طبیعی و کاهش سزارین به میزان 5.7 درصد در سال گذشته اجرا شد، گفت: جهت ارتقای کیفیت خدمات در این برنامه، برگزاری کلاسهای آمادگی برای زایمان رایگان برای کلیه مادران درخواست کننده، ایجاد مرکز مهارتآموزی ویژه زایمان طبیعی در دانشگاه، برقراری امکان ارائه خدمات کاهش درد زایمان طبیعی دارویی و غیر دارویی در کلیه بیمارستانهای دولتی و اجرا و پیگیری پروتکلهای همکاری جهت ترویج فرهنگ زایمان طبیعی و زایمان فیزیولوژیک با نهادهای مرتبط از جمله اقدامات آتی است.
انتهای پیام/