به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ ؛از لرستان؛ متنوع بودن غذاهای محلی و سنتی کشور یکی از چیزهایی است که مردم در سفرهای خود به آن توجه دارند و تنوع این غذاها مسافران را به چشیدن آن ترغیب میکند.
کباب بروجرد
کباب بروجرد یکی از غذاهای دلپذیراست که طعم خوب آن زبانزد مردم استان شده و بهنوعی یکی از باکیفیتترین کبابهای ایران محسوب میشود.
آش گوشت خرمآباد
آش گوشت یا زیر برنجی یکی از غذاهای رسمی و محلی خرمآباد محسوب میشود مردم این منطقه در اکثر جشنهای عروسی سایر مراسمها از آن استفاده میکنند.
آش شله ماش دورود
آش کلونک الیگودرز
درتر منطقهای با توجه به اقلیم شرایط جغرافیایی غذاهای متنوعی طبخ میشود، برای نمونه آش کلونک یکی از غذاهای سنتی شهرستان الیگودرز است که فقط فصل بهاردراین منطقه طبخ میشود.
دلمه برگ مو بروجرد
شامی کوو خرمآباد
سُغدو
سُغدو یکی دیگر از غذای محلی است که با برنج، شکمبه گوسفند، آلوبخارا، گردو، روغن، آب و ادویه درست میشود و برای تهیه آن مواد را در شکنبه به ریخته و آن را با نخ و سوزن میدوزند و با حرارت ملایم میپزند.
گله ریزه بروجرد
گله ریزه بهعنوان یکی از غذاهای سنتی بروجرد از گوشت چرخکرده، سیبزمینی، نخود، پیاز، آرد نخود یا گندم، رب گوجهفرنگی، نمک و سبزی خشک معطر تهیه میشود.
خورش کلیهترش
آش دوغ لُری
آش دوغ لری از غذاهای خوشمزه محلی است که طرفداران زیادی دارد مردم این منطقه برای تهیه آن گوشت چرخکرده، جو، نخود، سبزی، برنج استفاده میکنند.
آش پرشکه
دنو رو
دو رو (آش دندانی) درواقع نوعی سوپ یا آش لری است که مردم لرستان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان درست میکنند و اعتقاددارند که اگر این آش همان موقع روییدن دندان کودک پخته نشود در بزرگسالی دچار دو بچه میشود.
پختن این نوع غذا برای مردم این منطقه بیشتر جنبه آیینی دارد و پس از درست کردن دو رو به نشانه جشن و شادی مقداری از آن را به همسایه هدیه میدهند و در عوض همسایه نیز بهمنزله سلامتی نوزاد هدیهای به کودک میدهد.
مردم لرستان برای پخت دو رو از گندم، لوبیا، نخود،عدس باقلا استفاده میکنند.
چزنک رغو
این غذا از نان فطیر و روغن حیوانی درست میشود و برای تهیه آن خمیر آبکی و نرم را روی ساج یا تاوه با دست پهن میکنند تا برشته شود.
بعد از پشتورو کردن، نان داغ آمادهشده را بلافاصله داخل ظرفی قرار میدهند چند قاشق روغن حیوانی به همراه شیره یا خاکه قند به آن اضافه میشود.
نان گرده لرستان
ترخینه
آش ترخینه (کشکینه) بهعنوان یکی از غذاهای سنتی لرستان از مخلوط گندم دوغ خشک تهیه و در روزهای سرد سال از آن استفاده بیشتری میشود.
این غذا ی خوشطعم برای سرماخوردگی نیز بسیار مفید است.
انتهای پیام/م-پ