کم توجهی به بنیان‌های فکری هنر، معیارهای «هنر انقلاب» را متزلزل می‌کند و تزلزل این معیارها موجب اختلاط هنر انقلابی و غیر انقلابی می‌شود.

احمد شاکری، چهره سال حوزه داستان جشنواره رسول آفتاب و نویسنده ادبیات دفاع مقدس در خصوص اهمیت توجه به عناوین و مفاهیمی که در برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها به کار برده می‌شوند، به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: کم توجهی به بنیان‌های فکری هنر، معیارهای هنر انقلاب را متزلزل می‌کند و تزلزل این معیارها موجب اختلاط هنر انقلابی و غیرانقلابی می‌شود. بنابراین تمرکز بر روی جشنواره‌ها که حلقه پایانی تولید هنر به حساب می‌آیند و کارکردشان روبنایی است درست نیست؛ زیرا هر چند که جشنواره پازل دهن‌پرکنی است اما معیارها و ملاک‌ها را تعیین نمی‌کند و فقط ویترین است.

وی افزود: ما تا به امروز به اندازه‌ای که به جشنواره‌ها توجه کرده‌ایم، متوجه قطعات دیگر پازل هنر نبوده‌ایم و باید به این قطعات هم توجه کنیم. البته این حرف به آن معنا نیست که نباید متوجه جشنواره‌ها باشیم؛ زیرا کاربردهای زیادی برای جشنواره‌ها تعریف شده‌اند که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد.

این نویسنده اظهار داشت: مسئولان باید به زیرساخت‌ها توجه کنند و معیارهای هنر انقلابی باید در جلسات نقد و محافل پژوهشی تعیین شوند.

شاکری خاطرنشان کرد: در درجه اول باید به عناوین و مفاهیم به کار برده شده در برنامه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها توجه کنیم؛ زیرا اگر چه گاهی اصطلاحات در حوزه ادبیات رایج می‌شوند، ولی وقتی از مفهومی در یک برنامه استفاده می‌شود با توجه به آنکه نیاز به جستارهای علمی دارد ، باید کارکرد تعیین شده ای داشته باشد و مفهوم دقیقش تبیین شود تا به طور مثال وقتی اصطلاح هنر انقلاب به عنوان نام یک جشنواره انتخاب می‌شود، مراد از آن را بدانیم و دریابیم که آیا منظور از این نامگذاری جریان نویی بوده که در سال های پس از انقلاب شکل گرفته یا منظور از آن هنر انقلابی و ارزشی است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار