به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ محمدحسن غنیمت گفت : تنها مرکز توانبخشی روزانه اختلالات طیف اوتیسم بهزیستی استان درشهر یزد است که به بیماران اختلالات نافذ رشدی و اوتیسم خدمات ارائه می کند.
غنیمت افزود:اختلالات طیف اوتیسم به مجموعه ای از اختلالات رشدی گفته می شود که مهارتهای کلامی و غیر کلامی ارتباطی و تعامل اجتماعی را به طور معنی داری تحت تاثیر خود قرار می دهد و اغلب علایم آن در آغاز 18 ماهگی و دو سالگی یا پیش از سه سالگی بروز می کند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان یزد ادامه داد:'اوتیسم' بیماری نادر و جدیدی است که با نوع ارتباط و تعامل نامناسب با فرزندان و مشکلات رفتاری نشات می گیردو باعث اختلال در ارتباطات اجتماعی و تعامل فرد با دیگران می شود و عاملی برای مشکلات رفتاری فرزندان است.
وی گفت:کودکان اوتیسمی معمولا در تقابل های اجتماعی و رفتارهای هیجانی خود در مواجهه با اطرافیان دچار مشکل هستند به طوری که در پاسخ به دیگران عکس العمل های غیرمعمول از خود بروزمی دهند و قادر به برقرار کردن تماس چشمی مناسب نیستند.
غنیمت گفت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی به ازای هر یکصد کودک یکنفر آن به این بیماری مبتلا می شود.
وی افزود:کودک دارای اوتیسم ممکن است علایم واکنش نشان ندادن و عدم برگشت به جهت صدای مادر، نبود واکنش نسبت به نام خود، نگاه کردن به چشم دیگران، فقدان اشاره تا سن یک سالگی و یا سایر علایم اجتماعی در برابر دیگران را از خود نشان دهند.
علایم هشدار دهنده اوتیسم در سال دوم زندگی فقدان تک کلمه تا سن 16 ماهگی فقدان بازی های وانمودی تا سن 18 ماهگی و فقدان عبارت های دوکلمه ای تا سن دو سالگی است.
این بیماری در کودکان معمولا از 1.5 تا دو سالگی دارای رشد عادی هستند ولی گاها رفتارهای غیر طبیعی را قبل از آن نیز دارند.
دوم اوریل به نام روز جهانی آگاه سازی اوتیسم نامگذاری شده است.
انتهای پیام/ی