بیست و پنجمین دوره بازی های المپیک در شهر بارسلون کشور اسپانیا برگزار شد

بیست و پنجمین دورۀ بازیهای المپیک 1992 بارسلونبه گزارش خبرنگار  حوزه دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان در این مطلب قصد داریم به بررسی تمامی ابعاد و جزئیات بیست و پنجمین دوره بازی های المپیک بپردازیم:
زمان برگزاری:     25 ژوئیه- 9 اوت 1992
تعداد کشورهای شرکت کننده:     162 کشور  
تعداد ورزشکارن:     9367 نفر (6659 مرد- 2708 زن)
تعداد رشته های ورزشی:     25 رشته  
تعداد رویدادها:     258 ماده
 
    رشته های ورزشی:     دو و میدانی، بسکتبال، مشت زنی، قایقرانی (کانوئینگ)، دوچرخه سواری، سوارکاری، شمشیربازی، فوتبال، ژیمناستیک، هاکی، پنجگانۀ مدرن، قایقرانی پاروئی، تیراندازی، شنا، وزنه برداری، کشتی، قایقرانی بادبانی
 
به جرأت می توان گفت که بارسلون، یگانه شهری بوده است که خود را کاملاً وقف یک دوره از بازیهای المپیک کرد. نزدیک به 10.000 ورزشکار از 169 کشور، پایتخت کاتالونیا را در اشغال خود داشتند و مورد استقبالی به گرمای آفتاب مدیترانه قرار گرفتند. مراسم افتتاح بسیار با شکوه برگزار شد که شامل برنامه های نمایشی از جمله تأتر مدرن توأم با اجرای موسیقی، و در مجموع، آمیخته ای از فرهنگ سنتی اسپانیا بود. در پایان مراسم، مشعل با پرتاب تیر از کمان یک تیرانداز روشن شد. مشعل از مرکز این شهر قدیمی قابل مشاهده بود؛ زیرا مجموعۀ ورزشی و استادیوم اصلی، روی تپه ای مشرف و در میان شهر ساخته شده بود.

در این دوره از بازیهای، همه کشورها حضور داشتند. آفریقای جنوبی پس از برچیده شدن آپارتاید در کشورش، مورد استقبال مجدد قرار گرفت. لتونی، لیتوانی و استونی که استقلال خود را باز یافته بودند، برای اولین بار پس از 56 سال تیم خود را به المپیک اعزام کردند. کرواسی و اسلوونی نیز برای اولین بار با پرچم ملی جدیدشان در بازی ها شرکت کردند. شرکت کنندۀ جدید دیگر، یعنی بوسنی و هرزگوین نیز تنها 6 ساعت قبل از مراسم افتتاح وارد شد. آلمانی ها که تا قبل از سال 1952 متحد بودند، بار دیگر در کنار هم رژه رفتند. هیئت ورزشی کشورهای تشکیل دهندۀ شوروی در حال فروپاشی نیز برای آخرین بار تحت عنوان تیم متحد به بازیها اعزام شد.

ورزشکاران یوگسلاوی یا باقیماندۀآن صربستان، مقدونیه و مونته نگرو اجازه شرکت به صورت تیم را نیافتند؛ اما کمیتۀ بین المللی المپیک راه را با پذیرفتن شرکت کننده های انفرادی باز گذاشت. آنها نه پرچمی داشتندکه بر افرازند و نه سرودی داشتند که نواخته شود. در نتیجه، در لیست مدال به عنوان شرکت کنندگان مستقل در المپیک درج شدند. به هر حال، همۀ آنها در بازیهای المپیک حضور یافتند.

تلاش کمیتۀ بین المللی المپیک برای تحقق صلح در بالکان به همانگونه که یونانی های قدیم از بازی ها استفاده می کردند، یک استراتژی ناموفق تری بود.
 
تیم متحد (جمهوری های تشکیل دهندۀ شوروی سابق) در صدر جدول رده بندی مدال ها قرار گرفت. امریکا دوم شد و با کمال تعجب، آلمان سوم شد. جالب توجه آن که آلمان متحد در این دوره، نسبت به دورۀ قبل (1988 سئول)، از نیمۀ شرقی خود مدال کمتری کسب کرد.

اژدهای خفته ورزشی چین با کسب 16 مدال طلا بهترین عملکرد خود را نشان داد و حضور موفق خود را اعلام کرد. اسپانیا که تاکنون در هیچ دوره ای بیش از یک مدال طلا کسب نکرده بود، این بار با کسب 13 مدال طلا اوقات خوشی داشت. ورزشکاران این کشور در نزد مردمشان سربلند شدند و غرور ملی در این کشور برانگیخته شد. البته، مقامات بانک کاتالونیایی از این خبر زیاد خوشحال نشدند؛ زیرا آنها قول داده بودند، به هر ورزشکار اسپانیایی که مدال طلا به دست آورد، چندین میلیون پزوتا پرداخت کنند. این پیروزی ملی بانک کاتالونیایی را در خطر ورشکستگی قرارداد. در مراسم اختتام بازی های که هزار لحظۀ به یاد ماندنی در خود داشت، یک پرچم بزرگ المپیک روی سر ورزشکاران مستقر در زمین چمن استادیوم کشیده شد. این دوره محک خوبی برای مقاسیه با آتلانتا به حساب می آمد.
 
نتایج برتر و بهترین ها
 
بهترین نتیجۀ انفرادی را ویتالی شربو، ژیمناست تیم متحد (جمهوری های شوروی سابق) با کسب 6 مدال طلا به دست آورد. اگر قرار بود او به تنهایی در جدول رده بندی قرار گیرد، مرتبۀ دوازدهم را به خود اختصاص می داد.پس از اوف هموطنش گریگوری میسوتین با کسب 5 مدال، 1 طلا و 4 نقره در ژیمناستیک توانست رکوردی به جا ماندنی داشته باشد.  
شانون میلر از امریکا در رشته ژیمناستیک توانست 5 مدال (2 نقره، 3 برنز) به دست آورد.  
الکساندر پوپف از تیم متحد در رشته شنا توانست 4 مدال (2 طلا، 2 نقره) به دست آورد.  
تاتیاناگوتسو از تیم متحد در رشته ژیمناستیک توانست 4 مدال (2 طلا، 1 نقره، 1 برنز) کسب نماید. 

لاوینیا میلوسویچ از رومانی در رشته ژیمناستیک توانست 4 مدال (2 طلا، 1 نقره، 1 برنز) را تصاحب کند. 

سامرساندرز از آمریکا در رشته شنا 4 مدال (2 طلا، 1 نقره، 1 برنز) به دست آورد.  
فرانسیسکا ون آلمسیک از انگلستان در رشتۀ شنا 4 مدال (2 نقره، 2 برنز) کسب کرد.  
کریستینا اگزگی از مجارستان در رشته شنا 3 مدال طلا کسب کرد  
یوگنی سادویا از تیم متحد در رشته شنا توانست 3 مدال طلا تصاحب کند.
نیکولی هایزلت از امریکا در رشته شنا توانست 3 مدال طلا به دست آورد.
جوان ترین فردی که مدال طلا به دست آورد، خانم فرمینگ زیا از کشور چین بود. او توانست در شیرجه با 13 سال سن مقام قهرمانی را کسب کند.
در قسمت مردان هم یک چینی به نام سان شویی با 16 سال سن توانست مقام قهرمانی شیرجه را از آن خود سازد.
مسن ترین مردی که به مدال دست یافت، یک سوئدی به نام راگنر اسکانکر با 58 سال سن در تیراندازی بود.
در بین بانوان هم یک سوار کار، مسن ترین فردی بود که مدال گرفت. او کارول لاول امریکایی با 49 سال سن بود.
مسن ترین فردی که مدال طلا به دست آورد. نیکولاس کلوس بالکنهل یونانی در رشتۀسوارکاری با 52 سال سن بود.
مسن ترین زنی که مدال طلا نصیب او شد، یک سوار کار اهل اتریش به نام گیلیان رولتون با 36 سال سن بود.
 
عسگری محمدیان و کسب دومین مدال المپیک
 
کاروان ورزشی کشورمان با 42 ورزشکار در این دوره از بازی ها حضور یافت. کشورهای شرکت کننده در المپیک بارسلون، 10 کشور بیشتراز بازیهای المپیک سئول بودند. هیئت ورزشی کشورمان متشکل از تیم های کشتی آزاد و فرنگی، دوچرخه سواری، دو و میدانی، مشت زنی و یک نفر در رشته تکواندو بود که این رشته در این دوره از بازیهای به صورت نمایشی برگزار شد.

در کشتی آزاد ورزشکاران کشورمان به سه مدال المپیک دست یافتند. عسگری محمدیان برای بار دوم توانست مدال نقرۀ المپیک را از آن خود سازد تا یکی از کشتی گیران دو مدالۀ المپیک کشورمان باشد، رسول و امیر خادم هم توانستند در کشتی آزاد مدال برنز به دست آورند و این توجیهی بود بر نتایج ضعیف کسب شده در سایر رشته ها.

در جدول رده بندی در مرتبۀ چهل و چهارم (در بین 169 کشور) قرار گرفتیم. ضمن آن که از مدال طلا نصیبی نداشتیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار