آثار دست هنرمندان هرمزگانی الهام گرفته از فرهنگ، نوع زندگی، آب و هوا و همجواری با خلیج همیشه فارس است.
صنایع دستی هرمزگان دارای تنوع بسیاری است که می توان از حصیربافی، سفالگری سنتی، دوخت و تهیه لباس محلی، توربافی و انواع صنایع دستی نام برد.
کَندوره، اُرنی، جِلویل، شلوار و بُرقع از جمله پوشش متداول بانوان هرمزگانی است که در طراحی آنها از نقش و نگارهای طبیعت تا امواج زیبای دریا و شاخ و برگ درختان به کار رفته است.
مواد اولیه حصیر بافی به عنوان رایج ترین و معمول ترین صنعت دستی از برگ درخت خرما تامین می شود.
از محصولات حصیری می توان به سجاده حصیری، بادبزن، سبد نگهداری لباس، نوعی زیرانداز به نام "تک" ، درپوش کوزه، گلدان حصیری، ظرف میوه، ظرف نگهداری نان نام برد.
پنجشنبه بازار میناب که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، محل عرضه صنایع دستی و تولیدات سنتی و خانگی بوده و انواع حصیر بافی، ظروف حصیری ،سفال، لوازم دوخت لباس، برقع، ماهی و انواع مواد غذایی است.
این بازار هر سال به عنوان یکی از مقاصد گردشگری پذیرای مسافران وگردشگران نوروزی علاقمند به بازدید از سبک بازار، صنایع دستی و همچنین تهیه سوغات است.
جشنواره نوروزی در جزیره قشم نیز هرسال پذیرای گردشگرانی است که به این جزیره سفر می کنند. در این جشنواره صنایع دستی دریایی ، نقش های زیبای حنا، انواع نان ها و شیرینی های محلی و غذاهای دریایی به بازدید کنندگان عرضه می شود.
۶۴ هزار نفر در بخش صنایع دستی هرمزگان فعالیت می کنند که نقش بانوان در این زمینه بسیار چشمگیر است.انتهای پیام/