به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با آغاز تعطیلات نوروز و خیل عظیم مسافران و گردشگران در خطه سرسبزشمال، فروشندگان روسری و لباس ترکمنی با حضور در حاشیه جادهها این پوشاک را برای مسافران عرضه میکنند.
کمتر مسافر نوروزی است که این روزها از جاده های گلوگاه ، بهشهر ونکا نگذشته باشد ودستفروشان ترکمنی را ندیده باشد مسافرانی که اگر هم از آنها خريد نکند، می ايستند و دستی به روی روسری های رها در باد می کشند عده ای می خرند وعده ای فقط نگاه می کنند و می گذرند.
روسری های پر نقش و نگار رنگ قرمز ترکمن را فروشندگان روی بندهای که بواسطه دو درخت کنار جاده بسته اند پهن می کنند.
اما جاده به عنوان یکی از ابداعات بشر برای تسهیل در عبور و مرور وسایل نقلیه و دسترسی به شهرها احداث میشود، با توجه به اینکه احتمال بروز نقص فنی در خودروها و خارج شدن وسایل نقلیه از کنترل راننده در هر لحظه اجتنابناپذیر است، فروش اجناس و محصولات بومی در حاشیه جادهها به صورت دست فروشی، جان فروشندگان و مسافران را به مخاطره میاندازد.
آنچه که مسلم است فروش محصولات تولیدی در حوزه کشاورزی و صنایع دستی و سوغاتی هر شهر نقش مهمی در پویا شدن اقتصاد و برند شدن محصولات خاص آن منطقه دارد و در کمتر نقاطی از کشور پهناور ایران دیده میشود که محصول تولیدی بومی یا سوغات مخصوص آن شهر نداشته باشد، اما متأسفانه وجود واسطه ها بهعنوان نافع اصلی چرخه عرضه و تقاضا موجب میشود کشاورزان و تولیدکنندگان صنایع دستی بهره کافی از فروش محصولات خود نبرند و همین عامل یکی از علل گرایش این افراد به فروش در حاشیه جادهها است.
ایجاد مکانی بهعنوان بازارچه اقتصاد مقاومتی برای فروش محصولات بومی و صنایع دستی هر شهر به اقتصاد شهر و فعال شدن تولیدکنندگان نقش بسزایی دارد.
برای مثال در فصل تابستان چند صد کیلو میوه انجیر بهعلت نگهداری نامناسب و اشباع شدن بازار منطقه، روی دست کشاورزان و باغداران این محصول در گلوگاه ماند، در صورتی که واسطهها با خرید این میوه به قیمتی نازل از باغداران و فروش آن در شهرهای اطراف به ازای هرکیلو انجیر بیش از 5 هزار تومان، سود میبرند.
در شرایط این چنینی ایجاد بازارچه اقتصاد مقاومتی و فروش محصولات بومی بدون واسطه به مسافران، گردشگران و مصرفکنندگان امری ضروری برای پر رنگ شدن و اقتصادی شدن تولید دارد .
امیدواریم در سال جدید مسئولان با اختصاص مکانی برای فروش محصولات بومی، تدبیری برای امید تولیدکنندگان به ویژه کشاورزان که نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند، اتخاذ کنند.
انتهای پیام/